Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Teatrul „Oleg Danovski” anul 2016 deja s-a încheiat

ro

20 Dec, 2016 00:00 3185 Marime text
Din programul tradiţionalului concert de Crăciun nu au lipsit glumele muzicale oferite de orchestră, cu complicitatea dirijorului Radu Ciorei.
 
La Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, anul 2016 s-a încheiat deja, pe 18 decembrie, cu un concert de Crăciun special, sub bagheta maestrului Radu Ciorei, într-o notă de veselie, impusă de sărbătorile de iarnă care bat la uşă. Sala a fost arhiplină, iar concertul s-a deschis pe acordurile colindului „O, ce veste minunată!”, în interpretarea orchestrei Teatrului „Oleg Danovski”, în program regăsindu-se şi creaţii care au pus în valoare corul Teatrului „Oleg Danovski”, precum „Gloria in excelsis”, de Antonio Vivaldi, dar şi lucrări dedicate soliştilor, precum: „Ave Maria”, de Giulio Caccini (soprana Elena Rotari), „Domine Deus” din „Gloria”, de Antonio Vivaldi (soprana Stela Sîrbu) şi „White Christmas” (baritonul Marius Eftimie).
 
Din programul tradiţionalului concert de Crăciun nu au lipsit glumele muzicale oferite de orchestră, cu „complicitatea” dirijorului Radu Ciorei, care au înseninat chipurile melomanilor prezenţi în sala de spectacole. Elementele de recuzită folosite au fost scaunul pliant pentru pescuit şi undiţa, sticla şi cupele de şampanie, dar şi „ninsoare” abundentă, pe alocuri, parată cu umbrele de ploaie.
 
Tradiţionalul concert de Crăciun s-a încheiat cu un colaj de colinde din repertoriul internaţional, în acordurile „Marşului lui Radetzky”, de Johann Strauss, şi cu tradiţionalul „La mulţi ani!”, cântat la unison de orchestră şi public.

În programul serii a fost inclus şi un moment-surpriză pus la cale de clubul Rotari, care a acordat câte o diplomă de excelenţă orchestrei, respectiv corului Teatrului „Oleg Danovski”.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii