Curcan la cuptor
Curcan la cuptor

Curcanul a fost piesa centrala in meniul meu de Craciun. Am aplicat aceeasi tehnica ca si la puiul la cuptor
pentru a obtine o friptura suculenta si aromata in interior, numai ca
am adaptat-o la bucati mari de carne. Nu mergea doar sa sarez curcanul,
sarea nu ar fi patruns degraba in el, asa ca am apelat la o tehnica
extrema: saramura. Sarea si toate aromele intra in carne, asa ca spuneti
adio bucatilor uscate sau nearomate de curcan.
Ingrediente pentru Curcan la cuptor
1 curcan intreg (de 4 kg)
1 ceapa
1 lamaie
5 catei usturoi
1 felie slaninuta afumata (optional)
Saramura
15 cani apa la temp. camerei
6 linguri sare
3 linguri zahar
6 foi dafin
10 boabe ienibahar usor strivite
4 ardei iuti uscati
Condimente
3 linguri ulei
2 lingurite mustar
1 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita turmenic
Cititi reteta completa aici: e-retete.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp