Cuiburi umplute
Cuiburi umplute
2539
Marime text
Cuiburile cu diverse umpluturi vor fi pe
gustul tuturor din familie. Unii vor prefera gemul, altii branza. Nu
trebuie sa va limitati insa doar la cele pe care le-am folosit eu,
puteti face umplutura de mac, de nuca, de fructe uscate... Daca nu
puneti zahar in aluat puteti face o varianta cu umpluturi sarate: de
carnati, ragu, de varza...
Ingrediente
450 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata (7gr)
250 ml lapte caldut
1 galbenus de ou
60 gr unt la temperatura camerei + 1 lingura unt topit
4 linguri zahar
1 varf cutit sare
Umpluturi
De branza (pentru 15 cuiburi)
150 gr branza de vaca
1 galbenus
3 linguri frisca nebatuta
2-3 linguri zahar
Gem sau dulceata de orice fel (am folosit gem de prune si dulceata de visine)
Topping
1 lingura unt topit
3 linguri zahar
1 lingura cu varf faina
1 lingurita rasa scortisoara
Bucati: 15
Cititi reteta completa aici: e-retete.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


