Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vulturu va contesta si in instanta respingerea proiectului pe Masura 322

ro

11 Jun, 2010 03:11 1630 Marime text
eugen_berbec_-_decupaj.jpgPrimarul comunei Vulturu intenţionează să acţioneze în instanţă Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, pentru respingerea proiectului depus spre finanţare în baza Măsurii 322.

Eugen Berbec ne-a declarat că proiectul depus de comună spre finanţare în baza Măsuri 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" a fost declarat neeligibil pe motiv că nu a făcut în documentaţie dovada atestării domeniului public al comunei Vulturu. „În Fişa de conformitate aveam acele documente. Nu înţeleg cum a fost declarat neeligibil proiectul. Am depus două contestaţii, şi la Constanţa şi la Bucureşti, şi suntem decişi să mergem mai departe în instanţă", ne-a declarat Eugen Berbec.

Un proiect al administraţiei locale din Vulturu care a fost admis la finanţare este cel depus în cadrul Programului „Casa Verde". Investiţia prevede reabilitarea termică a două blocuri de locuinţe din Vulturu (unul cu opt apartamente, unul cu şapte), a şcolii, grădiniţei, dispensarului, bibliotecii comunale şi primăriei. Valoarea totală a finanţării este de aproximativ patru miliarde de lei vechi şi prevede montarea de panouri solare şi pompe geotermale pentru clădirile incluse în proiect.

Piatră pentru străzile comunei

Primăria va putea demara şi pietruirea tuturor străzilor, imediat ce cariera situată pe teritoriul comunei va începe să funcţioneze. Administraţia locală a scos la licitaţie concesionarea carierei de piatră, procedura de achiziţie fiind atribuită luna trecută. Prin contractul încheiat cu firma ce va exploata cariera, comuna Vulturu va primi 15.000 euro pe an şi piatră pentru reabilitarea tuturor străzilor. În plus, în contractul încheiat cu societatea a fost inclusă condiţia ca 80% dintre locurile de muncă de la carieră să fie ocupate de locuitori ai comunei Vulturu.

Un alt proiect important pentru comunitatea locală din Vulturu se referă la amenajarea unui parc comunal în centrul localităţii. Proiectul a fost depus spre finanţare la Ministerul Mediului, valoarea totală a investiţiei fiind de 650.710 lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii