Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ONG din Bucureşti se va ocupa de Căminul de bătrâni de la Crucea

ro

29 Nov, 2012 02:56 3031 Marime text
Crucea_-_Gheorghe_Frigioi_1.jpgPrimarul localităţii Crucea, Gheorghe Frigioi, a precizat că în primăvara anului viitor cel mai sigur va avea loc inaugurarea Căminului de bătrâni din localitate, ale cărui lucrări se află la această dată pe ultima sută de metri.

Şeful autorităţii locale a mărturisit că de punerea în funcţiune a clădirii se va ocupa Primăria Crucea, împreună cu un ONG din Bucureşti, denumit Asociaţia de Dezvoltare a Infrastructurii Sociale din România. Gheorghe Frigioi a mărturisit că ONG-ul va asigura asistenţa socială şi medicală, iar Primăria va fi cea care va suporta costurile de funcţionare a căminului şi plata salariilor personalului medical. Primarul a precizat că acest ONG a fost ales încă de la momentul depunerii spre finanţare a proiectului de construcţie, el fiind selectat de consultant, nu de Primăria Crucea.

Gheorghe Frigioi a precizat că în primul rând căminul se va adresa vârstnicilor din Crucea şi dacă vor mai rămâne locuri vacante vor putea fi găzduiţi şi bătrâni din alte localităţi învecinate.

Şeful autorităţii locale a menţionat că este posibil să fie instituită şi o taxă simbolică pentru cei care se vor caza aici, însă toate aceste aspecte urmează să fie dezbătute de Primărie şi de reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare a Infrastructurii Sociale din România după finalizarea lucrărilor de construcţie a căminului.

Amintim că lucrările la Căminul de bătrâni sunt finanţate prin Măsura 322. Căminul este prevăzut cu două etaje, 34 de camere, cabinete medicale, bucătărie, sală de mese, dar şi cu un parc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii