Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiuni între fostul şi actualul primar, la Grădina Melcea o acuză pe Iacobici că face manevre cu banii comunei

ro

14 Oct, 2010 23:12 4074 Marime text
deschidere_sate.jpgÎn replică faţă de acuzaţiile ce i se aduc de către liberalul Ion Melcea, pesedista Gabriela Iacobici afirmă: „E cu capu' rău de tot omul ăsta"

Fostul primar din Grădina, Ion Melcea, actualmente consilier local PNL, susţine că actualul edil al comunei risipeşte banii comunităţii şi nu asigură transparenţă în cheltuirea lor.

Gradina_-__Gabriela_Iacobici_001_exposure.jpg„Primăriţa a cheltuit 70 de milioane de lei vechi pentru mutarea unui stâlp de lângă baza sportivă care se construieşte acum", a afirmat Melcea. Fostul primar mai susţine că Gabriela Iacobici ar fi plătit 50 de milioane de lei pentru deratizarea şcolii, şi că suma este nejustificată, în opinia sa. De asemenea, fostul edil a precizat că actuala administraţie ar fi întrerupt iluminatul public, fapt ce a avut drept consecinţă creşterea infracţionalităţii.

„De patru luni de zile nu este iluminat public în comună. În loc să plătească lumina, ea dă bani pe lucrări aiurea. De când nu mai e lumină, s-au înmulţit furturile şi jafurile, iar locuitorii trăiesc un sentiment de teroare, gândindu-se că ar putea fi rândul casei lor să fie spartă de hoţi", afirmă Ion Melcea. Fostul edil a mai adăugat că primăriţa Gabriela Iacobici ar fi donat autospeciala de stingere a incendiilor unei alte comune.

Primăriţa a donat maşina de pompieri a comunei

„În cadrul şedinţei din data de 26 februarie 2009, unul dintre punctele suplimentare a fost aprobarea donaţiei către Consiliul Local Lumina a autospecialei de intervenţii pentru stingerea incendiilor. Această autospecială a fost dobândită de Consiliul Local Grădina printr-o donaţie, era în stare de funcţionare, era dotată cu tot ce-i necesar: pompă, furtunuri. Comuna noastră s-a confruntat cu incendii care au produs pagube mari până la venirea pompierilor din cauza lipsei acestei autospeciale care a fost donată nu ştiu din ce motiv", susţine Ion Melcea într-o adresă remisă redacţiei noastre. Fostul primar mai spune că a obţinut ca donaţie şi o centrală termică pentru biserica din Grădina, care însă a fost schimbată de primarul Gabriela Iacobici, efectuându-se o cheltuială nejustificată în opinia sa.

Alba-neagra cu centrala bisericii

„Biserica Ortodoxă din localitatea Grădina a fost dotată, printr-o donaţie, cu centrală ce funcţiona pe bază de combustibil solid. În şedinţa ordinară din 26 noiembrie 2008 se alocă suma de 12.000 de lei din bugetul local în vederea achiziţionării unei centrale termice pentru Biserica Grădina. Nu este justificată valoarea acestei centrale, atâta timp cât exista alta, deci şi calorifere şi toate cele necesare existau, făcându-se numai înlocuirea centralei. Iar centrala luată din biserică, fără acordul preotului, este dată unuia dintre paznicii de noapte ai Primăriei", se arată în adresa remisă redacţiei noastre, pe care, spune Ion Melcea, vrea să o aducă şi la cunoştinţa Parchetului. Fostul edil mai spune că s-au efectuat cheltuieli pentru reparaţia instalaţiei electrice la acelaşi lăcaş de cult, dar că lucrările lasă de dorit, deşi s-a făcut recepţia finală. „De asemenea, alocarea sumei de 8.000 de lei pentru finalizarea reparaţiilor la instalaţia electrică la aceeaşi biserică, pentru care a şi fost încheiat proces verbal privind recepţia lucrărilor. În documente se prezintă foarte bine, dar în realitate această lucrare lasă de dorit. Nu poate menţine tensiunea necesară pentru centrala montată, iar instalaţia atârnă neglijent peste pictură", mai spune Ion Melcea în adresa remisă redacţiei.

Iacobici: „Maşina de pompieri era un hârb"

Actualul primar al comunei, Gabriela Iacobici, susţine că cele spuse de consilierul PNL Ion Melcea sunt neadevărate. Primăriţa a lansat la rândul ei acuzaţii în legătură cu maşina de pompieri, afirmând că „fostul primar o ţinea doar pentru combustibil, ca să aibă cu ce se plimba el". „Era un hârb acea maşină de pompieri. Nici nu putea fi mişcată, crescuse iarbă pe lângă ea, iar noi eram obligaţi de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să cheltuim bani pentru întreţinerea ei şi să intervenim la incendiile din zonă, or acest lucru era imposibil pentru un buget mic ca cel al comunei noastre", a afirmat primăriţa. Ea a adăugat că „şi primarul comunei Lumina vrea să scape acum de maşină".

Centrala era sobă, iar stâlpii - doi, nu unul

Cât despre centrala de la biserică, despre care liberalul Ion Melcea susţine că a fost schimbată deşi era în stare de funcţionare, primarul din Grădina spune că nu era centrală, ci doar o sobă veche, bună de nimic. Referitor la cele 70 de milioane de lei vechi cheltuite pentru mutarea unui stâlp, Gabriela Iacobici spune că nu au fost 70, ci 60 de milioane, iar stâlpii au fost doi şi nu unul. Cât despre deratizare, primăriţa susţine că a fost obligată de Direcţia Sanitară Veterinară să o efectueze, adăugând că fostul primar ar fi cheltuit dublu pentru această operaţiune. „DSV ne obligă să efectuăm deratizarea cel puţin a şcolilor şi grădiniţelor, dacă nu a întregii comune. Consilierul Ion Melcea e cu capu' rău de tot", a afirmat actualul primar. Despre starea instalaţiei electrice de la biserică, Gabriela Iacobici a spus că nu ştie, dar a afirmat că poate contraargumenta cu documente toate acuzaţiile care i se aduc, pe motiv că toate investiţiile au fost făcute cu acordul Consiliului Local. În ceea ce priveşte faptul că Grădina a fost lăsată în beznă, primarul Gabriela Iacobici dă vina pe prevederile Ordonanţei nr. 63/2010. „Eu înţeleg că şi oamenii vor iluminat, dar dacă nu se fac aceste economii, primarul este tras la răspundere", a spus primăriţa. Întrebată dacă este adevărat că infracţionalitatea a crescut, primăriţa a răspuns iniţial: „Întrebaţi poliţia, nu pe mine!", iar când i s-a reamintit că ar trebui să ştie şi acest lucru în calitate de edil al comunităţii, a spus că lucrurile stau ca şi atunci când era lumină în sat. „E adevărat, nu mai avem paznici, dar nu ne permitem să angajăm o firmă de pază", a adăugat primarul.

„Chiar dacă ai vrea să furi nu ai avea ce"

Gabriela Iacobici a ţinut să precizeze că Ion Melcea s-a ales cu un dosar penal de pe urma mandatului ca primar şi că ar absenta de la şedinţele Consiliului Local. Ca o concluzie la acuzaţiile ce i s-au adus, primăriţa din Grădina ne-a prezentat propria sa concepţie despre viaţa de primar şi o analiză comparată între funcţia de primar înainte de criză şi cea din timpul ei. „Melcea crede că primarii fură cum a furat el. Chiar dacă ai vrea să furi, nu ai avea ce, că cu criza asta şi aşa abia ne târâm. El o fi apucat. Când era primar, probabil se lăfăia în bani", a conchis Gabriela Iacobici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vizitator 29 Oct, 2010 15:54 domnul melcea primar gradina
  • mirela 28 Oct, 2010 20:55 domnule melcea asosit clipa cind puteti sa i spuneti acestei asa zis femeie ca e cu capul. control pshiatric va recomanda un medic.
  • vizitator 28 Oct, 2010 20:48 e rau cu capu femeia asta umflata primar.face partidul de rusine.
  • vizitator 28 Oct, 2010 20:44 a avut mare cap cel care a zis;ca femeia numai cind o inconjoara focul si ciinii uita de .........vorbesc de femeia proasta noroc ca sint f putine.
  • vizitator 28 Oct, 2010 20:38 domnule melcea sa dam prostia afara din primarie ca e molipsitoare.
  • vizitator 28 Oct, 2010 20:35 domnule melcea aduceti deratizarea in primarie.
  • vizitator 28 Oct, 2010 17:11 domnule melcea va vrem primar.