Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Speranţe deşarte pentru construirea grădiniţei din Osmancea

ro

14 Oct, 2011 02:32 2249 Marime text
Mereni_Gheorghe_Chiriac.jpgUltima investiţie care ar mai fi rămas de realizat la Mereni în ceea ce priveşte învăţământul, grădiniţa din Osmancea, pare că nu se va realiza prea curând.

După ce au fost promise fonduri de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, inclusiv a fost făcută licitaţia pentru ridicarea construcţiei, banii se lasă aşteptaţi de mai bine de doi ani şi nici nu au apărut până la acest moment semnale că lucrurile merg în direcţia bună. Problema este că în fiecare an şcolar copiii preşcolari sunt din ce în ce mai mulţi, iar spaţiul folosit momentan pentru desfăşurarea cursurilor nu este suficient de încăpător. Grădiniţa aşteptată ca pâinea caldă va fi construită pe amplasamentul fostului CAP. Edilul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, spunea că Primăria va contribui cu racordurile pentru apă şi energie electrică, cu amenajarea curţii interioare şi a locurilor de joacă pentru copii. Spaţiul de învăţământ va avea două săli de clasă, spaţii pentru vestiare, cancelarie, cabinet medical şi toalete.

Se sărbătoreşte hramul bisericii vechi de 105 ani

Aşa cum îi stă bine unei comune cu oameni credincioşi, astăzi, administraţia locală a decis să sărbătorească cum se cuvine sărbătoarea cuvioasei Sfânta Parascheva, mai ales că în comună biserica veche din 1906 poartă numele sfintei. „Vom face hramul la Căminul Cultural şi îi aşteptăm pe toţi locuitorii comunei la o masă caldă, să îi mulţumim Celui de sus pentru ceea ce ne-a dat", a mai spus primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii