Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se aşteaptă sprijin de la Guvern pentru lucrările de la grădiniţa din Răzoare

ro

16 Nov, 2012 00:45 1678 Marime text
oltina_gheorghe_chirciu.jpgPrimăria Oltina nu a reuşit contractarea unui credit în valoare de 400.000 de lei în vederea finalizării proiectului „Grădiniţă cu două clase în localitatea Răzoare". Primarul Gheorghe Chirciu susţine că a pierdut împrumutul pe care a încercat să-l contracteze.

Acum, şeful autorităţii locale speră ca ajutorul să-i vină de la autorităţile centrale, dar aceasta după ce se vor încheia alegerile parlamentare şi se vor linişti puţin lucrurile. Gheorghe Chirciu a menţionat că la această dată grădiniţa este construită în proporţie de 90%. A fost montat parchetul şi amenajate grupurile sanitare, fiind realizată şi încălzirea centrală a noii instituţii de învăţământ. A mai rămas de pus gresia, de realizat gardul exterior şi de dotat unitatea preşcolară, lucrări pentru care ar mai fi nevoie de 150.000 - 200.000 de lei, bani pe care Chirciu speră să-i primească de la Guvern. Potrivit primarului, grădiniţa are o capacitate de 50 de locuri şi este prevăzută cu două săli de clasă. De asemenea, instituţia educaţională respectă standardele impuse de Ministerul Educaţiei. Şeful autorităţii locale a explicat că era necesară construirea unei grădiniţe la Răzoare, întrucât cei peste 30 de prichindei din sat învaţă, contrar normelor sanitar-veterinare, în incinta şcolii. Mai mult, pentru a face loc prichindeilor în incinta şcolii, primarul a fost nevoit să mute o parte dintre elevi la Căminul Cultural, unde a fost improvizată o sala de clasă.

În 2013, încep lucrările la reţeaua de apă

Gheorghe Chirciu, a precizat că a reuşit finalizarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă din Oltina, lucrări care au presupus înlocuirea coloanei principale de apă. Obiectivul s-a realizat în decursul a trei ani de zile, cu bani de la bugetul local. Primarul a menţionat că pentru întreaga lucrare costurile se ridică la suma de 200.000 de lei şi că îşi doreşte ca din 2013 să repare şi conducta principală de apă de la Răzoare. Conducta este uzată, iar cele două pompe de apă sunt necorespunzătoare, a explicat primarul. Chirciu a adăugat că în urmă cu doi ani a depus pe Hotărârea de Guvern 577 un proiect privind reabilitarea reţelei de apă de la Răzoare, însă, deşi a insistat şi la Consiliul Judeţean Constanţa şi la Guvern, nu a primit aprobarea pentru realizarea proiectului. Dacă nici în anul ce urmează nu va primi bani prin HG 577, Gheorghe Chirciu susţine că va începe lucrările la reţeaua de apă din Răzoare cu bani de la bugetul local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii