Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcolile din Nicolae Bălcescu sunt pregătite pentru iarnă

ro

21 Sep, 2012 02:13 2292 Marime text
Nicolae_Balcescu_Viorel_Balan_001_2.jpgDeşi se anunţă o iarnă grea, vestea nu-i sperie pe elevii şi profesorii din Nicolae Bălcescu. Autoritatea locală s-a îngrijit să asigure copiilor combustibilul necesar.

Primarul Viorel Bălan a precizat că a reuşit să aprovizioneze unităţile de învăţământ cu necesarul de lemne, astfel încât copiii să meargă la şcoală fără a îndura frigul în clase. În acelaşi timp, prin această măsură, primarul s-a asigurat de pe acum că la iarnă nu va exista pericolul de a se închide şcolile din cauza lipsei căldurii. Pe raza comunei Nicolae Bălcescu funcţionează două şcoli şi trei grădiniţe, a mărturisit Viorel Bălan. Şeful autorităţii locale a menţionat că are combustibil necesar şi pentru asigurarea încălzirii celor două cămine culturale din localitate şi a bibliotecii. Pentru lemne, primarul a alocat de la bugetul local suma de 30.000 de lei, la fel ca anul trecut. Pentru cocs, costurile au fost mai mari faţă de 2011. Primarul a plătit 30.000 lei pentru cocs, menţionând că această cheltuială a fost semnificativ mai mare, întrucât tona de cocs a crescut de la 800 la 1.100 de lei în acest an.

Primăria Nicolae Bălcescu îşi înfiinţează SRL

Pentru gospodărirea comunală (constând în reparaţii clădiri, întreţinere drumuri, curăţenie etc.), Viorel Bălan intenţionează înfiinţarea unui SRL în cadrul Primăriei. Decizia privind formarea SRL-ului a fost deja aprobată în Consiliul Local. În prezent, se lucrează la amenajarea sediului SRL-ului prin modernizarea fostei secţii de mecanizare de pe strada Carierei, achiziţionată recent de Primăria Nicolae Bălcescu. Primarul Viorel Bălan apreciază că prin înfiinţarea SRL-ului se vor crea noi locuri de muncă pentru comunitate şi în acelaşi timp se va rezolva şi problema lipsei de personal cu care se confruntă autoritatea locală. Primarul a mărturisit că odată formată societatea, o prioritate o va constitui reabilitarea cimitirului din localitate.

Se apropie hramul bisericii şi Ziua Recoltei

În luna octombrie vor avea loc două evenimente importante pentru localitate. Pe data de 1 octombrie se va serba hramul Bisericii Brâul Maicii Domnului din IAS Nicolae Bălcescu. La sărbătoare vor participa aproximativ o sută de persoane. Primarul Viorel Bălan se va afla şi el în mijlocul oamenilor. Pe 14 octombrie, Primăria Nicolae Bălcescu va organiza Ziua Recoltei, eveniment devenit tradiţie pentru crescătorii de animale şi pentru agricultori. Peste o mie de persoane vor lua parte la petrecere. Ca în fiecare an, cu sprijinul autorităţii locale, vor avea loc şi concerte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii