Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a inaugurat Centrul de Tineret Agigea Primarul Cîrjaliu - „Cu puţin efort, până la sărbători centrul va fi cu adevărat funcţional" (galerie foto)

ro

28 Oct, 2011 01:01 3321 Marime text
Agigea_1.jpgCristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, a inaugurat ieri, la cinci luni şi jumătate de la demararea lucrărilor, primul Centru de Tineret pe care l-a avut vreodată localitatea

La eveniment au spus prezent oficialităţi de la nivelul judeţului, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi subalternii săi, primarii din Tuzla, Topraisar, Tortomanu, dar şi parlamentarii PSD Alexandru Mazăre şi Eduard Martin.

Aşa cum se obişnuieşte la o astfel de zi de sărbătoare, când în comună se inaugurează un obiectiv pentru comunitate, peste o sută de localnici au asistat la sfinţirea Centrului de Tineret, iar preoţii de la toate parohiile din comună au oficiat o slujbă cu adevărat emoţionantă.

Agigea_2.jpgPovestea Centrului de Tineret a început în urmă cu doar cinci luni şi jumătate, când, aproape în aceeaşi formulă ca şi cea de ieri, au fost demarate lucrările, pe un frig năpraznic. Amplasamentul centrului de cultură care va deservi de acum înainte sutelor de copii, s-a ridicat pe terenul situat la intersecţia DN 38 cu DN 39. Un astfel de centru era necesar, cu atât mai mult cu cât în localitate nu a existat anterior un astfel de amplasament, iar activităţile culturale se desfăşurau până acum într-un spaţiu de 60 mp pe care fosta administraţie îl închiriase pentru activităţi conexe sportului şi care a fost demolat pentru construirea unei noi grădiniţe, inaugurată la începutul anului şcolar. Punerea pietrei de temelie la acel moment a avut o semnificaţie aparte, pentru că în luna aprilie comuna Agigea a împlinit 22 de ani de la înfiinţare.

Planuri pentru încă un centru de tineret

Emoţionat, primarul Cristian Cîrjaliu spunea ieri că este foarte mândru că a reuşit să ducă la final şi această investiţie. „Investiţia este de 1,9 milioane de lei. Consiliul Local a venit cu o investiţie de 250.000 de lei pentru amenajarea exteriorului clădirii, bani care vor fi prinşi în bugetul pentru anul viitor. Mai trebuie dotat cu mobilier şi trebuie amenajate spaţiile necesare actului de cultură. Credem că undeva la 1 februarie această casă a tineretului va fi funcţională. Dacă ne ajută Dumnezeu, poate reuşim să o dăm mai devreme în funcţiune, de Crăciun, poate facem un efort", spune edilul. Pentru perimetrul din faţa Centrului de Tineret, administraţia locală are depus un proiect pentru înfiinţarea unui centru de informare turistică, investiţie care ajunge la 250.000 de euro, bani europeni. „Mai avem un Centru de Tineret, altul decât acesta, tot pe bani europeni, de 2,4 milioane de lei, pe Zona Metropolitană, care se află lângă stadionul din comună şi urmează a fi inaugurat până la sfârşitul anului", a mai adăugat primarul. Edilul promite că inaugurarea stadionului de la Agigea va fi o surpriză plăcută pentru toată lumea şi că va fi un stadion în adevăratul sens al cuvântului, cu tot cu anexe, cu vestiare, tribune, un teren mare de fotbal şi unul mic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii