Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul pe Măsura 322 pentru asfaltare la Crucea, în paşi mărunţi Gheorghe Frigioi - „Sper ca, în septembrie, să primim avizul de la APDRP pentru începerea lucrărilor"

ro

02 Sep, 2011 00:07 2634 Marime text
Crucea_Gheorghe_Frigioi.jpgAdministraţia locală din Crucea a scos la licitaţie, zilele trecute, contractul referitor la serviciile de consultanţă şi management pentru proiectul „Îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru populaţia rurală din comuna Crucea", finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

Pentru acest contract, administraţia este dispusă să dea un maximum de 524.000 lei fără TVA, din care 408.000 lei fără TVA au ca destinaţie contractul de consultanţă aferent acţiunii de asfaltare a drumurilor din Crucea şi Stupina, iar restul de 116.000 lei fără TVA pentru înfiinţarea şi dotarea centrului de îngrijire pentru persoane vârstnice. Drumurile se vor asfalta pe o lungime de 12,324 km. Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, spune că era necesară înfiinţarea unui astfel de centru, cu atât mai mult cu cât o parte din populaţia în comuna sa este îmbătrânită şi nimeni nu mai are grijă de aceştia, iar veniturile lor sunt mici, astfel încât ridicarea acestui centru este mai mult decât binevenită.

De altfel, la începutul acestui an, Primăria Crucea a predat contractul referitor la serviciile de proiectare pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, a detaliilor de execuţie, a caietului de sarcini, dar să se ocupe şi de asistenţa tehnică şi verificarea tehnică şi execuţie pentru opt milioane de lei şi jumătate fără TVA, către SC Autoprima Serv SRL, în asociere cu SC Alex Building SRL.

Ofertele sunt aşteptate la sediul autorităţii contractante până pe 8 septembrie, ora 16.00, urmând ca a doua zi, de la ora 11.00 să aibă loc şedinţa de deschidere a acestora. Doritorii, pentru a pune mâna pe acest contract, trebuie să demonstreze că cifra medie de afaceri pe anii 2008, 2009 şi 2010 este de minimum 1.000.000 lei şi să fi derulat cel puţin un contract în valoare de minimum 520.000 lei, fără TVA, prestat şi recepţionat în ultimii trei ani. Garanţia pe care trebuie să o achite fiecare participant la licitaţie este de 10.000 lei.

Primarul comunei, Gheorghe Frigioi, a declarat că lucrările propriu-zise la acest proiect vor începe imediat după ce se va da avizul de la APDRP Constanţa. „Proiectul pe Măsura 322 este unul integrat. La acest moment, se fac mici rectificări la proiectul tehnic. Sper ca, în septembrie, să primim avizul", spune primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii