Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Program transfrontalier, în parteneriat cu localitatea bulgară Kainargea Primăria Lipniţa îşi cumpără maşină de intervenţii

ro

10 Dec, 2010 02:47 2103 Marime text
Lipnita_primaria_.jpgComuna Lipniţa va cumpăra un autovehicul pentru controlul traficului rutier.

Autoritatea locală a demarat deja procedura de achiziţie în acest sens. Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 20 decembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei Lipniţa.

Lipnita_primar_Florin_Georgel_Onescu_.jpgValoarea estimată a autovehiculului este de 138.526 lei fără TVA, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut. Primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, ne-a declarat că este vorba despre un autovehicul de teren ce va fi achiziţionat cu fonduri obţinute prin proiectul transfrontalier, în valoarea totală de cinci milioane de euro, derulat în parteneriat cu Kainargea. „Acest autoturism va fi folosit pentru intervenţii, în cazul unor situaţii de urgenţă", a precizat primarul. De asemenea, proiectul transfrontalier include şi asfaltarea drumului dintre Lipniţa şi Kainargea. Mai exact, pe teritoriul ţării noastre se vor asfalta 12 km, iar în Bulgaria alţi 5 km.

În prezent, pe teritoriul comunei Lipniţa, se află în plină desfăşurare campania de plantare de perdele forestiere. „Am plantat până acum 15 km de perdele forestiere de salcâm, de-a lungul drumurilor comunale şi a drumurilor de exploatare. Este un program foarte bun, derulat prin Consiliul Judeţean", a precizat primarul Florin Onescu.

În paralel cu proiectele de interes pentru întreaga comunitate, administraţia locală din Lipniţa îşi va îndrepta atenţia, în perioada următoare, şi asupra copiilor. Cu ocazia Crăciunului, Primăria şi Consiliul Local Lipniţa vor oferi copiilor din comună cadouri. Cele aproximativ 500 de daruri sunt asigurate din fonduri de la bugetul local. „Am aprobat în şedinţa Consiliului Local suma de 14.000 de lei pentru achiziţionarea produselor pe care le vom oferi în dar copiilor", a adăugat primarul Onescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii