Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul de recuperare a prejudiciilor de la fostul primar și fostul secretar al comunei Lipnița declinat la secția I civilă a Tribunalului Constanța

ro

30 May, 2022 00:00 1635 Marime text
  • Judecătorii Tribunalului Constanța au declinat de la Sectia II-a la Sectia I Civilă, dosarul în care județul Constanța prin președinte CJC și UAT județul Constanța solicită despăgubiri de la fostul primar și fostul secretar al comunei Lipnița
  • Este vorba despre o acțiune îndreptată împotriva lui Florin Onescu și Nelei Geileanu
  • La data de 28 septembrie 2007, cei doi şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin includerea nelegală a Portului Izvoarele în categoria bunurilor care aparţineau domeniului privat al comunei, deşi acesta aparţine, potrivit legii, domeniului public al statului
 

 
Judecătorii Tribunalului Constanța au declinat de la Sectia II-a la Sectia I Civilă, dosarul în care județul Constanța prin președinte CJC și UAT județul Constanța solicită despăgubiri de la fostul primar și fostul secretar al comunei Lipnița.

Este vorba despre o acțiune îndreptată împotriva lui Florin Onescu și Nelei Geileanu.  La data de 28 septembrie 2007, cei doi şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin includerea nelegală a Portului Izvoarele în categoria bunurilor care aparţineau domeniului privat al comunei, deşi acesta aparţine, potrivit legii, domeniului public al statului.

În 2016, Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti a desfiinţat contractul de vânzare-cumpărare autentificat de BNP Darie Ruxandra Luminiţa având ca obiect bunul imobil notat cu numărul cadastral 10193 - Port Izvoarele, HCJC nr. 90/16.03.2009, HCL Lipniţa nr. 50/28.09.2007 şi HCL Lipniţa nr. 51/28.09.2007 Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus revenirea imobilului în proprietatea publică a statului.
   
Reclamanții au solicitat obligarea în solidar către pârâți a sumelor 1.254.855 lei reprezentând debit principal, 941.383,22 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare calculată asupra debitului principal până la data de 28.02.2022, precum şi la plata dobânzilor în continuare până la data restituirii efective şi integrale a debitului principal.

Este vorba despre dosarul nr. 3146/118/2022 înregistrat în luna mai a acestui an pe rolul secţiei a II-a civilă a Tribunalului Constanța.
În aceeași lună, completul CFond12 au decliniat soluţionarea cauzei Secţiei I civile din cadrul Tribunalului Constanţa. Deocamdată nu a fost stabilit un nou termen în acest dosar.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Fosta conducere a Primăriei Lipnița, chemată în judecată de Consiliul Județean Constanța. Sunt vizate recuperarea unor prejudicii din vânzarea Portului Izvoarele

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii