Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mihalache Neamtu asteaptã bani de la Guvern

ro

06 Feb, 2013 22:13 2646 Marime text

Mihalache_Neamtu.jpgÎn urma furtunii din decembrie 2012, scoala din Rasova, asemenea altor unitãti scolare din judet, a rãmas fãrã acoperis. Seful autoritãtii locale, Mihalache Neamtu, a alocat în regim de urgentã suma de 70.000 de lei pentru înlocuirea acestuia, astfel încât copiii sã aibã unde învãta. Primarul sustine cã atât el, cât si alti sefi de autoritate localã din judet urmau sã primeascã de la Guvernul Ponta banii cheltuiti pentru reparatii. Însã, pânã în prezent, primarii nu au vãzut niciun leu, iar Mihalache Neamtu nu crede cã Guvernul va aloca în acest sens fonduri. Primarul a precizat cã scoala al cãrei acoperis a fost smuls de furtunã a fost construitã de Inspectoratul Scolar Judetean prin Banca Mondialã în urmã cu 4 ani.

Culmea este cã lucrarea a avut doar doi ani garantie! S-a finalizat licitatia pentru amenajarea retelei de canalizare Pe de altã parte, o veste bunã pentru localitate o reprezintã finalizarea licitatiei publice în vederea înfiintãrii unei statii de epurare si amenajãrii retelei de canalizare pe o distantã de patru kilometri. Astfel, urmãtorul pas îl constituie demararea lucrãrilor privind amenajarea retelei de canalizare. Primarul a precizat cã proiectul se deruleazã prin Administratia Fondului de Mediu, fiind în valoare de 8.700.000 de lei.

Sã nu uitãm si cã, la începutul lunii aprilie, Consiliul Judetean Constanta a dat startul lucrãrilor privind amenajarea unui cãmin cultural la Rasova. La aceastã datã a fost pusã piatra de temelie, iar primarul sperã ca lucrãrile sã continue în acest an. Cãminul cultural este construit pe o suprafatã de 3.500 de metri pãtrati, iar beneficiari vor fi cei 4.250 de locuitori din Rasova. De asemenea, primarul asteaptã de anul trecut un rãspuns de la Compania Nationalã de Investitii în privinta amenajãrii unui alt cãmin. Pentru aceastã lucrare, potrivit sefului autoritãtii locale, au fost realizate studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. „Anul trecut trebuia sã ni se acorde finantarea, dar nu am mai primit niciun rãspuns”, a explicat Mihalache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii