Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul de la Limanu aşteaptă fonduri de la Guvern pentru asfaltări

ro

29 Nov, 2012 02:57 2553 Marime text
limanu_-_asfaltare_.jpgPrimarul din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, se implică la această dată pentru a atrage finanţare în privinţa amenajării drumurilor în zonele unde s-a reuşit montarea reţelei de canalizare.

Potrivit primarului, momentan, vizaţi pentru asfaltare sunt opt kilometri de drum din localitatea 2 Mai, unde a avut loc recepţia sistemului de canalizare în vară, şi alţi patru kilometri de drum din Vama Veche, unde lucrările la canalizare sunt în prezent în plină desfăşurare şi care, cel mai probabil, vor fi gata în vara anului viitor. Pentru lucrările de asfaltare, Nicolae Iustin Urdea a mărturisit că speră să primească fonduri de la Guvernul României.

Începe licitaţia pentru amenajarea drumului agricol

Limanu_primar_Nicolae_Iustin_Urdea_05.jpgPrimarul Nicolae Iustin Urdea şi-a propus şi modernizarea drumurilor agricole din comună. În acest sens, Primăria Limanu va organiza licitaţie publică pentru amenajarea unui drum de exploatare care va ocoli localităţile 2 Mai şi Vama Veche. Banii pentru realizarea acestuia, în cuantum de un milion de euro, vin prin Măsura 125, iar drumul are o distanţă de 6,6 kilometri.

Şcolile, ajutate cu fonduri să se încălzească

Teoretic, din acest an, şcolile ar trebui să se descurce singure cu achiziţia de combustibil. Practic, unităţile de învăţământ întâmpină dificultăţi. Primarul Nicolae Iustin Urdea a precizat că a alocat şcolilor din comună bani pentru combustibil, urmând ca unităţile de învăţământ, prin Ministerul Educaţiei, să-i returneze fondurile în perioada următoare. Şeful autorităţii locale a explicat că în primă fază a alocat suma aproape 40.000 de lei dintr-un total de 90.000 de lei, bani care sunt necesari şcolilor ca să treacă iarna cu bine. Primarul a mărturisit că va continua să ajute şcolile cu bani pentru combustibil, urmând ca Ministerul Educaţiei să-i înapoieze fondurile. Nicolae Iustin Urdea a explicat că unităţile de învăţământ nu deţin încă licenţă de cumpărare a combustibilului fără accize, iar până la eliberarea licenţei autoritatea locală din Limanu se va ocupa de furnizarea acestuia pentru încălzirea şcolilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii