Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Corbu demareaza licitatia pentru putul din Luminita

ro

12 Dec, 2008 17:51 3589 Marime text

DECUPAJ Corbu Marian Galbinasu 04.jpgValoarea totală a investiţiei, care include atât reţeaua de alimentare, cât şi staţia de pompare şi clorinare, se cifrează la 8,5 miliarde lei

Primăria Corbu va demara procedurile de licitaţie pentru selectarea firmei care va realiza puţul de alimentare cu apă a satului Luminiţa.

Primarul Marian Gălbinaşu ne-a declarat că valoarea totală a investiţiei se cifrează la 8,5 miliarde lei vechi, din care doar jumătate vor fi alocaţi de la bugetul local, restul fiind contribuţia unei companii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul comunei. Această sumă include atât forarea unui puţ la mare adâncime (250 metri), cât şi realizarea reţelei de alimentare cu apă şi a unei staţii de pompare şi clorinare.
Primăria se ocupă şi de construirea unei cabine de pază în parcul nou realizat în Corbu 2. „Această cabină este necesară pentru că nu putem ţine în frig oamenii care supraveghează zona. Vom monta şi patru camere video pentru o monitorizare cât mai bună a parcului", ne-a declarat Marian Gălbinaşu. Un sistem video de supraveghere a fost implementat şi la sediul primăriei, în interior, dar şi în exterior, pentru supravegherea traficului din centru. Parcul a fost finalizat de curând. S-au montat băncuţe şi mese şi au fost amenajate mai multe locuri de joacă pentru copii. Parcul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 7.000 mp şi a necesitat o investiţie de aproximativ opt miliarde de lei vechi. Lucrările au fost finanţate de către Ministerul Mediului, care a acordat patru miliarde de lei vechi, dar şi de la bugetul local, de unde s-a alocat restul sumei.

Corbu parc.jpgMonument în cinstea eroilor

Primăria intenţionează să mai construiască două miniparcuri, unul în Corbu 1 şi celălalt în Corbu 2, în faţa şcolii. Potrivit primarului, în parcul din Corbu 1 se va construi şi un monument închinat eroilor neamului.
Administraţia locală lucrează şi la baza sportivă din Corbu 2, pentru a cărei construire a fost necesară mutarea reţelei de medie tensiune ce tranzita zona. „Din cauza existenţei acestei reţele nu am putut obţine avizele necesare. Acum acest lucru este posibil şi putem continua lucrările", a precizat primarul Gălbinaşu.
Cu ocazia sărbătorilor, primăria va oferi nu mai puţin de 800 de pachete cu dulciuri şi fructe pentru copiii de la grădiniţe şi şcoli. (P)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii