Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Ciocarlia recultiva izlazul comunal

ro

14 Feb, 2009 03:09 3666 Marime text
Ciocarlia_primar_Traian_Dragomir.jpgPrioritatea numărul unu a autorităţii locale din comuna Ciocârlia o reprezintă, în momentul de faţă, înfiinţarea unui izlaz comunal.

Potrivit primarului Traian Dragomir, comuna a mai avut izlaz şi în anii trecuţi, însă acesta trebuie recultivat la cel mult cinci ani. Este vorba, mai exact, despre o suprafaţă de 170 ha, care trebuie „arate, discuite şi semănate", după cum a precizat edilul. Beneficiarii izlazului sunt crescătorii de animale din localitate.
Primarul comunei a precizat că recultivarea izlazului este o acţiune costisitoare, cea mai scumpă fiind „materia primă" - sămânţa. Pe cele 170 ha se va cultiva un amestec de patru plante perene, valoarea totală a investiţiei fiind de 1,5 miliarde de lei vechi, din care 800 de milioane lei vechi s-au cheltuit numai pentru sămânţa necesară. Primarul Traian Dragomir a ţinut să precizeze că acţiunea de reînfiinţare a izlazului a fost demarată în colaborare cu agenţii economici din localitate, care au contribuit cu utilajele agricole necesare.
Printre priorităţile Primăriei Ciocârlia se numără şi asfaltarea străzilor interioare. „Până acum s-au reabilitat, cu sprijinul Consiliului Judeţean, 20 km de drumuri. Urmează să le şi asfaltăm, dar trebuie să identificăm sursa de finanţare", a afirmat primarul.
Un alt domeniu în care administraţia locală investeşte este şi învăţământul. Edilul localităţii a precizat că intenţionează să contruiască o nouă grădiniţă. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic au fost întocmite, însă trebuie rezolvată şi problema finanţării. Imobilul va avea trei săli de clasă, iar valoarea totală a investiţiei va fi de aproximativ nouă miliarde de lei vechi.
Un alt obiectiv al autorităţii locale din Ciocârlia este şi asigurarea apei potabile pentru cartierele fostelor IAS-uri. Potrivit primarului Traian Dragomir, s-a rezolvat problema apei curente într-unul dintre aceste IAS-uri şi acum urmează extinderea reţelei de alimentare către cel de-al doilea cartier.
Administraţia locală din Ciocârlia intenţionează să construiască şi o sală de sport. Proiectul a fost deja întocmit şi depus la Compania Naţională de Investiţii. A fost declarat eligibil, însă, până în momentul de faţă, comuna nu a primit banii necesari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii