Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pistă de biciclişti de la Poarta Albă la Galeşu

ro

30 Sep, 2011 02:01 2317 Marime text
piste_biciclisti.jpgLa finele lunii iulie, autorităţile locale din Poarta Albă au depus la Administraţia Fondului de Mediu din cadrul Ministrului Mediului şi Pădurilor un proiect referitor la înfiinţarea unei piste pentru biciclişti în localitate. Aşa cum arată lista ataşată pe site-ul AFM, în cadrul programului de realizare a pistelor pentru biciclete, Poarta Albă ocupă poziţia 44, cu numărul de înregistrare 100.544, proiect depus pe 20 iulie a.c., suma solicitată spre aprobare fiind de 1.169.142 lei.

Se ştie însă că drumul naţional care traversează comuna Poarta Albă este unul foarte îngust, de doar două benzi, şi nu de puţine ori atât bicicliştii, cât şi şoferii au avut nenumărate probleme în a circula împreună pe acelaşi sens. Nici accidentele nu au fost puţine, dovadă că autorităţile locale au luat atitudine şi au înscris acest proiect pentru rezolvarea aceste probleme.

Aşa cum ne-a declarat primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, acest proiect era unul foarte necesar. „Pista pentru biciclişti se va construi de-a lungului localităţii, pe ambele părţi ale drumului european 81 şi se va continua pe partea dreaptă a D228A. Acestea vor face legătura între Poarta Albă şi Galeşu. Conform ghidului APM, pista trebuie să aibă o lăţime de doi metri. Din cauza drumului îngust care leagă cele două localităţi, pe fiecare dintre cele două părţi pista va avea lăţimea de un metru, iar în Poarta Albă va avea doi metri. Pe ambele părţi, pista va avea lungimea totală de 3.000 de metri liniari", a spus primarul Delicoti, precizând că la Galeşu pista se continuă până în dreptul şcolii din localitate. Însă în ritmul de evaluare a proiectului şi a oportunităţii realizării acestei investiţii în comună, care durează un an, sau poate mai mult, cei care parcurg acest traseu între Poarta Albă şi Galeşu mai au de aşteptat până ce proiectul se va şi concretiza.

De asemenea, potrivit celor declarate de edilul comunei, o astfel de pistă de biciclişti ar mai fi necesară între Poarta Albă şi Murfatlar, însă pe lângă faptul că nu sunt bani pentru realizarea ei, drumul ar fi unul periculos pentru biciclişti. Totuşi, autorităţile locale speră să găsească fonduri necesare pentru realizarea acesteia, chiar dacă această investiţie s-ar putea face şi pe datorie. „Ar fi bună şi pentru circulaţia pietonală dintre cele două localităţi, mai ales că zona este una foarte circulabilă", a mai spus primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii