Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Personalul Primariei Independenta studiaza Legea somajului

ro

18 Dec, 2009 01:40 2143 Marime text
independenta_primar_cristea_gascan_02.jpgPrimăria comunei Independenţa se pregăteşte pentru restructurarea anunţată de Guvern. Primarul Cristea Gâscan ne-a declarat că le-a dat angajaţilor să studieze Legea şomajului.

Edilul a precizat că dacă ar fi să se despartă de vreun angajat, nu ştie care ar fi acela şi, de aceea, dacă va fi nevoie de restructurare, se vor trage la sorţi cei care vor pleca acasă. Primarul a adăugat că primăria se descurcă greu cu banii, fiind dificil chiar să asigure salariile personalului. „Dacă îmi aprobau impozitele şi taxele pe tractor şi combine era altceva", a afirmat primarul Cristea Gâscan referitor la votul Consiliului Local, adăugând că, unii consilieri se aflau în conflict de interese, întrucât deţineau astfel de utilaje, şi de aceea nu au votat aceste dări. „Dacă ţinem deschise primăria şi şcoala, să fim mulţumiţi", a mai spus primarul referitor la această perioadă de criză. Edilul-şef al comunei Independenţa a declarat că acesta este, în opinia sa, cel mai prost an de până acum, însă şi-a exprimat speranţa că situaţia de recesiune ar putea fi depăşită la jumătatea anului viitor, când deja va începe strângerea noii recolte.

Primarul speră că anul viitor va fi mai bun

Deşi ştie că proiectul integrat depus spre finanţare pe Măsura 322 a fost depunctat cu şapte puncte, primarul Gâscan mai speră că nu este totul pierdut şi că proiectele sale vor prinde finanţarea din bani europeni. Proiectul integrat include obiective prioritare pentru autoritatea locală. Este vorba despre realizarea sistemului de alimentare cu apă a localităţii Tufani, a reţelei de canalizare, construirea unui after-school, precum şi achiziţionarea unei vidanje, a unui autogreder şi a unui tractor. Valoarea totală a investiţiilor incluse în proiect se ridică la 2,5 milioane euro.

La sfârşit de an, primarul din Independenţa a afirmat că îşi doreşte ca anul viitor să îi aducă suficiente fonduri pentru finalizarea extinderii şcolii cu patru laboratoare, dar şi pentru alte proiecte cum ar fi demararea construcţiei unui sediu nou pentru primărie, împrejmuirea gardurilor la cimitire şi biserici şi reabilitarea sistemului de iluminat public. Primarul Cristea Gâscan îşi pune speranţele şi în dezvoltatorii de centrale eoliene, care ar putea aduce importante resurse financiare la bugetul local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 27 Dec, 2009 19:25 Fostul primar liberal,IONEL CHIRITA ,al orasului HARSOVA de Constanta S-A IMPRUMUTAT IN BANCI sa cumpere o FABRICA de constructii metalice cu suma de 2,7 miliarde ROL si a reparato cu suma de 17 miliarde ROL. La ora actuala primarul TUDOR NADRAG,plateste lunar suma de 700.000 de lei catre aceste banci ,pe o perioada de 15 ani.Mentionez faptul ca fostul primar liberal IONEL CHIRITA era actionar la aceasta fabrica de constructii metalice S.C. COMET S.A. HARSOVA. Legea somajului ar trebui sa-i elimine din PRIMARIE pe cei ce au colaborat la FALIMENTAREA FABRICII S.C. COMET S.A. HARSOVA , pe cei care nu respecta legea si nu au bun simt si educatie in ei si ocupa LOCURI DE MUNCA IMPORTANTE IN INTERESUL TUTUROR LOCUITORILOR ORASULUI HARSOVA .