Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parc eolian in comuna Pestera

ro

23 Oct, 2009 02:02 4168 Marime text
pestera_primar_valentin_vrabie_02.jpgComuna Peştera este o altă unitate administrativ-teritorială din Constanţa care, în viitor, va avea un parc eolian de mari dimensiuni.

Potrivit primarului din Peştera, Valentin Vrabie, pe teritoriul comunei ar putea fi amplasate nu mai puţin de 500 de turbine eoliene. Printre societăţile care vor să dezvolte acest proiect se numără Renovatio Power, Sabloal, Eviva Energy SRL, Wind Expert şi EP Energy Proiect.

Administraţia locală a comunei derulează şi alte proiecte de importanţă pentru comunitate. Recent s-au demarat lucrările pentru extinderea Şcolii de Arte şi Meserii din localitate. Este vorba, mai exact, despre extinderea cu un corp independent P+1E. Potrivit reprezentanţilor primăriei, contractul de lucrări a fost atribuit SC Arconi Star SA Constanţa. Celelalte firme care au participat la licitaţie sunt: SC Alex Building SRL Constanţa, SC Recon şi Doje SRL Bucureşti, SC Toporaşul Verde SRL Constanţa, SC Construcţii Internaţionale SRL Constanţa şi SC Rovas Investment SRL Constanţa. Valoarea estimată a lucrărilor de extindere a Şcolii de Arte şi Meserii Peştera a fost de aproximativ 1.734.000 lei. În ordinea descrescătoare a preţurilor ofertate, pe primele trei locuri s-au clasat: SC Alex Building SRL, SC Arconi Star SA şi SC Toporaşul Verde SRL, acesta din urmă ofertând cel mai scăzut preţ. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Peştera, SC Toporaşul Verde s-a retras, licitaţia fiind câştigată de către firma clasată pe locul doi, în ceea ce priveşte preţul cel mai mic. Şcoala de Arte şi Meserii Peştera va fi extinsă cu şase clase.

Primarul Valentin Vrabie este mulţumit de faptul că la Ivrinezu Mare se vor crea aproximativ 30 de locuri de muncă, prin podgoria dezvoltată de către dr. Ion Puşcă, investiţie care se cifrează la 3,8 milioane de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii