Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parc auto pentru cinci autogunoiere, la Deleni

ro

28 Feb, 2009 02:37 1673 Marime text
Deleni_Dan_Marian.jpgProgramul de colectare selectivă a deşeurilor, implementat în comuna Deleni şi în alte şapte comune din sud-vestul judeţului, capătă contur.

Potrivit primarului Marian Dan, s-au început lucrările la parcul auto pentru autogunoierele ce vor fi achiziţionate prin proiect. În apropierea parcului auto se va construi o staţie de epurare cu două containere, ce vor deservi populaţia beneficiară, şi un birou de coordonare a proiectului. Programul cu finanţare europeană creează 24 de locuri de muncă. Vor fi angajaţi: cinci şoferi, un mecanic, referenţi şi manipulanţi.
Primăria Deleni, titulară de proiect, urmează să intre în posesia celor cinci autogunoiere. TVA-ul pentru achiziţionarea acestora, a cărui plată revine în sarcina comunităţilor locale, ar putea fi achitat cu sprijinul Consiliului Judeţean. Pe termen scurt, proiectul vizează în principal introducerea colectării selective şi asigurarea transportului deşeurilor din comunele Deleni, Adamclisi, Dobromir, Ion Corvin, Oltina, Ostrov, Lipniţa şi Băneasa, precum şi formarea deprinderilor în rândul beneficiarilor de a colecta selectiv deşeurile. Prin acest parteneriat se urmăreşte, de asemenea, dezvoltarea colaborării între autorităţile publice, dar şi sporirea gradului de implicare a celor 27.689 de locuitori. Bugetul total al proiectului este de 1.118.911,64 euro, din care contribuţia Comisiei Europene este de 957.088,49 euro, iar contribuţia celor opt comunităţi locale - de 161.823,15 euro.
Primăria Deleni a mai iniţiat un proiect cu finanţare europeană, pe care îl va implementa în parteneriat cu vecinii bulgari. „Vom depune cererea de finanţare pentru piaţa pe care o construim în parteneriat cu reprezentanţii districtului Dobrichka", a afirmat primarul Marian Dan.
O altă prioritate a edilului din Deleni este şi consolidarea temeliei şcolii, care este situată lângă drumul naţional şi a fost afectată de traficul maşinilor de mare tonaj. La şcoală se va amenaja şi un teren de sport îngrădit, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Primăria va monta şi un filtru pentru reducerea cantităţii de nitraţi din apa potabilă. Investiţia, care va proteja sănătatea locuitorilor, va fi de circa un miliard de lei vechi. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii