Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi asfaltări la Cumpăna, cu fonduri de la stat

ro

10 Aug, 2012 02:22 3163 Marime text
Cumpana_Mariana_Gaju_002.jpgConsiliul Local Cumpăna a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare şi reabilitare de drumuri".

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, speră ca anul aceasta să înceapă lucrările de amenajare a carosabilului. Şefa autorităţii locale a mărturisit că banii pentru lucrare, în cuantum de 2.200.000 de lei, vin prin Hotărârea de Guvern nr. 577. Cu fondurile alocate de Executiv, se are în vedere reabilitarea a 4,7 kilometri de drumuri de piatră şi pământ. Primarul speră ca în acest an să demareze asfaltarea şi se roagă să nu fie contestată licitaţia, întrucât acest lucru va determina întârzierea lucrărilor.

Cumpana_pietruire_asfaltare.jpg „Trebuie să terminăm cu evaluarea proiectului, să declarăm câştigătorul lucrării într-un timp cât mai scurt, de aceea ne rugăm la bunul Dumnezeu ca licitaţia să nu fie contestată", a afirmat ec. Mariana Gâju. Odată demarată lucrarea, acesta va fi gata în şase luni de zile, a mai precizat primarul. Şefa autorităţii locale a explicat că acolo unde s-au finalizat lucrările privind amenajarea sistemului de canalizare se intervine acum cu asfalt. Ec. Mariana Gâju a explicat că pentru asfaltare a mai atras bani, de această dată europeni, prin Măsura 322. Mai precis, din suma de 2,5 milioane de euro primiţi prin această măsură, 1,5 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea a 11 kilometri de drum. Şefa autorităţii locale a declarat că la această dată se implică pentru asfaltarea a alţi 20 de kilometri de drum pentru care caută sursă de finanţare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii