Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motiv de bucurie pentru primarul independent de la Peştera

ro

04 Apr, 2013 00:00 3138 Marime text
Valentin Vrabie îşi aniversează astăzi ziua de naştere. Sărbătoritul zilei împlineşte 47 de ani. Ultimii cinci ani i-a dedicat în totalitate comunei Peştera, reuşind să scoată din anonimat localitatea.

Valentin Vrabie a preluat şefia comunei Peştera în anul 2008, cu un procent zdrobitor, fiind votat de 93% dintre alegătorii prezenţi la vot, rezultatul find catalogat la acea dată record naţional. Din punct de vedere al procentului obţinut, lucrurile nu s-au schimbat nici la alegerile din anul 2012, când 94% dintre alegători au votat pentru menţinerea primarului Valentin Vrabie în funcţie. Însă, la alegerile din vara anului 2012, primarul a decis să candideze independent, deşi a fost curtat pe rând de toate formaţiunile politice existente la nivelul judeţului Constanţa. Ca atare, procentul obţinut de primar, care a candidat în 2012 în calitate de independent, reprezintă cu atât mai mult un succes. Sărbătoritul zilei a renunţat în 2012 la calitatea de membru al PSD, fiind total nemulţumit de politica dusă de şefii de partid, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, pe care cu diferite ocazii i-a criticat pentru dezinteresul arătat atât faţă de locuitorii comunei pe care o reprezintă, cât şi faţă de tot judeţul.
Valentin Vrabie este cunoscut printre colegii primari şi pentru realizările sale, pentru refuzul de a face compromisuri şi pentru curajul de a implementa proiecte locale fără sprijin bănesc de la Consiliul Judeţean, Guvern sau Uniunea Europeană. A atras investiţii de milioane de euro, a transformat radical faţa localităţii, obiectivul său fiind acela de a face din comuna Peştera o comună independentă financiar. În timp ce guvernanţii USL lucrează la mărirea taxelor şi impozitelor locale, de la începutul acestui an, comuna Peştera este singura unitate administrativ-teritorială din ţară unde taxa de habitat a fost eliminată complet.
În mandatul anterior, fără a avea sprijinul bănesc al Consiliului Judeţean, al Guvernului sau al Uniunii Europene, primarul Valentin Vrabie a renovat două biserici, a construit o geamie, a pietruit  drumurile în satele Ivrinezu şi Izvorul Mare, a reabilitat dispensarul, Primăria şi casa parohială din Peştera, a racordat comuna la fibră optică, a ridicat cea mai modernă şcoală din judeţ şi a iniţiat un proiect unic la nivelul judetului privind construirea de cişmele.

Primarul comunei Peştera este un susţinător fervent al CS Peştera, fiind prezent la toate meciurile, indiferent că se joacă acasă sau în deplasare. Formaţia locală a jucat două baraje pentru promovarea în Liga a III-a şi de alte două ori s-a clasat pe podium, evenimente pe care şeful autorităţii locale nu le-a ratat. 
Primarul este vestit pentru petrecerile date an de an de Ziua Comunei. Localitatea devine la sfârşitul lunii aprilie unul dintre punctele principale de atracţie din judeţ. Peste 15.000 de persoane iau parte în fiecare an la eveniment.
A încercat să aducă un nou suflu şi în Asociaţia Comunelor din România, filiala Constanţa. Până de curând, primarul Valentin Vrabie a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, filiala Constanţa, asociaţie pe care şi-ar fi dorit să o ţină departe de politică, aşa cum a reuşit să facă în cazul Primăriei comunei Peştera.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cititor din Barlad 04 Apr, 2013 15:35 Bravo , domnule primar, ca nu te-ai compromis cu politica de la PSD, niste pungasi. La Multi Ani!
  • Un prieten 04 Apr, 2013 13:05 La multi ani Vali! Sa fii puternic in continuare si sa reusesti tot ce ti-ai propus!
  • Din Medgidia 04 Apr, 2013 12:01 Sa ne traiasca domnul primar. Poate la alegerile urmatoare va veni la noi in Medgidia....
  • Maria 04 Apr, 2013 11:58 La multi ani! Sa fie sanatos domnul primar pentru a putea realiza tot ce a promis. Ar avea nevoie judetul de mai multi oameni de valoare ca dansul.