Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţie pentru amenajarea punctului vamal de la Carvăn

ro

01 Aug, 2013 00:00 2501 Marime text
În atenţia autorităţii locale de la Lipniţa se află un proiect foarte important, privind amenajarea unui punct de trecere a frontierei, fără de care drumul transfrontalier Lipniţa - Kainargea, a cărui construcţie a fost finalizată anul acesta, nu poate fi tranzitat. 
Primarul Florin Georgel Onescu a anunţat că în această perioadă se lucrează la caietul de sarcini în vederea iniţierii licitaţiei publice pentru realizarea acestei lucrări.
Consilierii judeţeni au repartizat de curând Primăriei comunei Lipniţa bani pentru amenajarea punctului vamal de la Carvăn. Este vorba de suma de 400.000 de lei, pentru începerea lucrărilor la punctul vamal. Suma este însă foarte mică şi se aşteaptă noi fonduri băneşti, pentru amenajarea punctului vamal fiind necesari 600.000 de euro.

Amintim că, în parteneriat cu bulgarii, au fost reabilitaţi şi modernizaţi 17,11 kilometri de drum, din care 11 kilometri sunt pe teritoriul românesc, iar valoarea totală a lucrărilor a fost de 6.080.205,70 euro, din care 4.393.777 euro pentru comuna Lipniţa şi 1.686.428,70 euro pentru partenerul bulgar. Amenajarea drumului a fost realizată, însă, pentru a putea fi tranzitat acest tronson, se impune construcţia unui punct vamal, lucrare ce a căzut în sarcina autorităţii locale de la Lipniţa.

Se aşteaptă sprijinul Guvernului pentru reabilitarea DC 40

Lipniţa se numără printre cele 12 localităţi afectate de inundaţii în perioada 11 iunie - 10 iulie. În urma ploilor torenţiale şi a scurgerii apelor de pe versanţi, la Lipniţa s-au înregistrat pagube în valoare de 526,24 mii lei. Şeful autorităţii locale susţine că Drumul Comunal 40 Carvăn - Cugiuc a fost puternic avariat, fiind şi la această dată impracticabil. Drumul era din piatră şi se întinde pe o suprafaţă de 6 kilometri. Florin Onescu afirmă că aşteaptă sprijinul autorităţilor în vederea reparării acestui drum.

Începe asfaltarea DC Coslugea - Izvoarele

Primarul comunei Lipniţa, Florin-Georgel Onescu, a declarat că săptămâna aceasta speră că va începe să fie turnat stratul de asfalt pe DC Coslugea - Izvoarele, precizând că lucrarea este realizată în proporţie de 70%. Amintim că investiţia se derulează cu bani de la Guvern, prin Hotărârea numărul 577/1997.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii