Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Poarta Albă va fi sfinţit terenul Bisericii Sfinţii Trei Ierarhi

ro

19 Oct, 2012 02:22 2695 Marime text
biserica__Vasile_Delicoti.jpgEnoriaşii din Zona Poarta Albă Nord vor avea cât de curând un lăcaş de cult. Cu sprijinul autorităţii locale şi a Arhiepiscopiei Tomisului, într-un an de zile biserica cu hramul Sfinţii Trei Ierarhi ar putea fi finalizată.

Primarul localităţii Poarta Albă, Vasile Delicoti, a precizat că duminică, la ora 16.00, va avea loc sfinţirea terenului pe care se va ridica biserica. Lăcaşul se va afla în vecinătatea Căminului de Bătrâni din localitate. La această dată, potrivit primarului, cei 1.200 de credincioşi din zona de nord a comunei se roagă într-un lăcaş de cult improvizat în spaţiul unei foste cantine. Şeful autorităţii locale, Vasile Delicoti, speră ca biserica să fie construită într-un an de zile. Duminică, la slujba de sfinţire a terenului pe care se va ridica biserica va participa Înaltpreasfinţia sa Teodosie, însoţit de un sobor de preoţi. De asemenea, vor fi prezenţi localnici şi reprezentanţi ai autorităţii locale. Primarul susţine că împreună cu Arhiepiscopia Tomisului şi-au propus ca până la sfârşitul anului să realizeze fundaţia viitoarei construcţii, ca din primăvară să înceapă ridicarea zidurilor. Banii pentru construcţia bisericii vor veni de la autoritatea locală şi din donaţii.

Facem precizarea că hramul bisericii va fi prăznuit în data de 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfinţii Trei Ierarhi, închinată Sfântului Vasile cel Mare, Sfântului Grigorie Teologul şi Sfântului Ioan Gură de Aur.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii