Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădiniţa nouă din Cuza Vodă va fi gata în august 2009

ro

28 Nov, 2008 02:46 1336 Marime text
cuza_voda_primar_eugen_dumitru_06.jpgAdministraţia locală a comunei Cuza Vodă continuă proiectele de interes pentru comunitate.

Lucrările la grădiniţa cea nouă, pe care primăria o construieşte în centru, continuă. A fost definitivată fundaţia, iar dacă timpul va permite, lucrările vor continua şi pe perioada sezonului rece. Potrivit primarului comunei, Eugen Dumitru, investiţia se ridică la 14 miliarde de lei vechi, iar banii sunt alocaţi de către ministerul de resort, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Imobilul va fi unul încăpător, în regim P+1, cu şase săli de clasă, pentru că în Cuza Vodă sunt mulţi preşcolari. În prezent, copiii merg la grădiniţă la Căminul Cultural, unde sunt amenajate corespunzător câteva încăperi. Edilul comunei ne-a declarat că spaţiul este totuşi neîncăpător, întrucât are o capacitate de 120 de locuri, iar numărul copiilor de vârstă preşcolară este de aproximativ 200. „Din această cauză am renunţat la grupa mică. Copiii cei mai mici stau acasă pentru că nu avem spaţiu", a afirmat primarul Eugen Dumitru. Termenul de execuţie al noii grădiniţe este luna august 2009. Astfel, la începutul anului şcolar viitor, copiii din Cuza Vodă ar putea merge la grădiniţă într-o clădire nou-nouţă.

Proiect pentru baza sportivă


Un alt proiect important pentru autoritatea locală din Cuza Vodă este şi realizarea unei baze sportive pentru locuitorii comunei. Proiectul a fost depus deja pentru finanţare la Guvern. Valoarea investiţiei se ridică la opt miliarde de lei vechi, iar dacă se va aproba finanţarea, banii vor fi alocaţi de către executiv, în baza Ordonanţei nr. 7. Baza sportivă, destinată atât elevilor, cât şi celorlalţi locuitori ai comunei, va fi construită la marginea satului.
Primăria se ocupă şi de împrejmuirea cu gard a şcolii noi. „Acum se lucrează la amenajarea curţii interioare", a spus edilul. Eugen Dumitru a precizat că şcoala va avea, în curând, şi un teren de sport modern, cu gazon artificial şi instalaţie de nocturnă. (P) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii