Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără fonduri pentru una dintre cele mai vechi biserici Vrabie - „Cei care au bugete în administrare, să ia în calcul că şi în comuna Peştera este nevoie de sprijin!”

ro

12 Sep, 2013 00:00 2946 Marime text
Biserica din Peştera, al cărei hram a fost sărbătorit pe data de 8 septembrie, de Sfânta Sărbătoare a Naşterii Maicii Domnului, a fost inaugurată în urmă cu mai bine de 100 de ani, în 1893, fiind unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult funcţionale din judeţ. Autoritatea locală şi-a propus ca în acest an să înceapă lucrările de restaurare a lăcaşului de cult, însă planurile i-au fost date peste cap în urma inundaţiilor ce au făcut ravagii în comună.

Primarul susţine că biserica va intra într-un amplu program de reabilitare, atunci când va avea bani. „Intenţionăm să reabilităm şi biserica de la Peştera, care este cea de-a patra şi ultima care ne-a mai rămas de renovat. Este o lucrare mai amplă, de reabilitare şi de consolidare. Vrem, de asemenea, să construim o capelă mortuară, o sală de mese, o bucătărie şi grupuri sanitare pentru enoriaşi şi apoi să mutăm slujbele în această încăpere, ca să putem intra să efectuăm reparaţiile de consolidare, pentru că avem probleme de la cutremurele din 1977 şi 1986.

Este un pic afectată structura şi este nevoie de subzidire, tocmai de aceea trebuie să mutăm slujbele din biserică pe perioada lucrărilor”, a explicat şeful autorităţii locale. Însă, pentru a realiza acest obiectiv, autoritatea locală are nevoie de sprijin. „Anul acesta, din cauza situaţiilor pe care Dumnezeu ni le-a dat şi le ducem cu zâmbetul pe buze, ni s-au dat peste cap toate planurile. Ce-o vrea şi Dumnezeu! Şi să dea Dumnezeu şi înţelepciune celor care au bugete în administrare să ia în calcul că şi în comuna Peştera este nevoie de sprijin şi din altă parte”, a subliniat primarul Valentin Vrabie. Şeful autorităţii locale afirmă că pentru lucrare investiţia se ridică la 2 milioane de lei şi că dacă ar dispune de aceşti bani, în doi ani ar reuşi realizarea acestui obiectiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii