Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Energie verde Lucrarile la uzina electrica de la Harsova ar putea fi demarate in mai

ro

26 Mar, 2010 03:13 2782 Marime text
cap2_stanga_harsova_primar_tudor_nadrag_03.jpg Primăria Hârşova se pregăteşte să deruleze o amplă investiţie, în parteneriat cu un investitor din Belgia

Este vorba despre construirea unei centrale electrice care să utilizeze resturi vegetale.

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, ne-a declarat că va propune investitorilor să taie panglica inaugurală a lucrărilor de construcţie a acestei uzine, pe 15 mai. „Este o investiţie în valoare totală de 120 milioane euro. La acest eveniment intenţionăm să-i invităm chiar şi pe preşedintele Traian Băsescu, dar şi pe primul ministru, Emil Boc", a afirmat Tudor Nădrag. Edilul a precizat că în momentul de faţă investitorul belgian se ocupă de obţinerea avizelor. În acest sens, documentaţia va fi trimisă atât la Ministerul Mediului, cât şi la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. „În două săptămâni cred că vor fi gata ambele avize", a adăugat primarul oraşului. Suprafaţa alocată construirii obiectivului este de 17.525 mp. Potrivit primarului, investitorii intenţionează ca lângă uzina electrică să mai construiască şi o fabrică de peleţi. Centrala electrică va produce o energie electrică de 20 megawaţi. Potrivit edilului, astfel se va produce energie electrică necesară cât pentru cinci oraşe de mărimea Hârşovei.

harsova_primar_tudor_nadrag_04.jpgParc de panouri solare

Administraţia locală din Hârşova lucrează şi la un alt proiect pentru energie verde. Este vorba despre construirea unui parc solar. Mai exact, este vorba despre amplasarea de panouri solare pe o suprafaţă de două hectare. Termenul limită de depunere a acestui proiect este 30 aprilie. „Prin această investiţie, cu finanţare din fonduri de mediu, am putea asigura energia electrică necesară instituţiilor publice: şcoli, grădiniţe, spital, primărie", ne-a declarat primarul Tudor Nădrag.

Edilul din Hârşova ne-a declarat că oraşului i s-a aprobat finanţarea înfiinţării pădurii din jurul oraşului. Este vorba despre împădurirea unei suprafeţe totală de 185,58 ha. Dintre acestea 80 ha vor fi amplasate lângă localitatea Vadu Oii, 80 ha în apropierea DN 2A, şi alte aproximativ 30 ha în zona Celea a oraşului. Valoarea totală a investiţiei, realizată alături de Consiliul Judeţean Constanţa, este de 47 miliarde de lei vechi. Investiţia va fi demarată în două săptămâni, potrivit primarului, când va fi publicat anunţul de participare la licitaţie. Printre arborii pe care îi va achiziţiona oraşul Hârşova se numără stejar pufos, stejar brumăriu, mojdrean, ulm, păr pădureţ, jugastru şi frasin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 13 Apr, 2010 19:12 Cand se da in FOLOSINTA ,”Centrul de zi pentru copii” din orasul HARSOVA de Constanta ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 03 Apr, 2010 20:04 Multumesc domnule primar,TUDOREL NADRAG al orasului HARSOVA de Constanta pentru ”ajutorul” acordat !!! Multumesc domnule Consilier Local ,IONEL CHIRITA pentru ”ajutorul” acordat !!!
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 30 Mar, 2010 06:59 SIGUR este vorba de TEAMA,deoarece orasul HARSOVA de Constanta este plin de ”SECURISTII” omului politic IONEL CHIRITA,care antreneaza in actiunilor lor INTREGUL ORAS. Culmea este ca sunt SECURISTI adevarati adusi special de la Bucuresti,pentru protectia personala a fostului primar liberal IONEL CHIRITA. In loc sa ne fie mai bine ne este si mai rau... De ce??? Pentru ca la randul lor si SECURISTII sunt impartiti in doua tabere,cinstiti si CORUPTI. Daca IONEL CHIRITA este un om CORUPT si securistii lui sunt la fel,CORUPTI. Spune cu cine umbli ca sa spun cine esti.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 29 Mar, 2010 10:05 De ce nici o alta persoana din orasul HARSOVA de Constanta nu COMENTEAZA articolele referitoare la activitatea primarului ,TUDOREL NADRAG si a Consilierilor Locali in frunte cu LIBERALUL ,IONEL CHIRITA ,fost primar al orasului,mai sus mentionat ??? Sa fie vorba de FRICA sau de NEPASARE ??? Sau de amandoua la un loc ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 28 Mar, 2010 11:02 Primarul orasului HARSOVA de Constanta ,TUDOREL NADRAG si consilierii locali in frunte cu liberalul IONEL CHIRITA ,fac INVESTITII INUTILE in privinta ENERGIEI ELECTRICE . Daca in orasul HARSOVA va fi construita o UZINA ELECTRICA ce va asigura necesarul a 5 (cinci) orase ca Harsova cu o populatie de aproape 11.000 de locuitori ce ROST mai are sa se faca PROIECTE energetice de tipul eolienelor si panourilor solare (in prezent sunt foarte scumpe )??? si de ce NU fac proiecte pentru investiile din AGRICULTURA ??? IRIGATII ,SERE (cultivarea legumelor si zarzavaturilor) si a FERMELOR (cresterea pasarilor,porcilor,vacilor,oilor,cailor,iepurilor) ??????????????????? si nu in ultimul rand, nu trebuie uitat sectorul TURISMULUI in zona.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 28 Mar, 2010 10:36 Sunt sigura ca primarul orasului HARSOVA de Constanta ,TUDOREL NADRAG si consilierii locali in frunte cu liberalul IONEL CHIRITA ,NU SUNT DE ACORD cu punerea in functiune a acestui CENTRU DE ZI PENTRU COPII,a carui constructie s-a finalizat in urma cu 3 luni de zile,ba mai mult sunt AMENINTATA ca mi se va LUA copilul cel am in ingrijire prin programul social PLASAMENT FAMILIAL. AMENINTAREA apare pe site-ul ziarului JURNALUL.RO,la articolul numit ”Terente,crai de balta veche” scris de LORETA POPA pe data de 13-06-2005,la punctul 117 ,in care spune destul de CREDIBIL :”o sa venim sa loam copilul sa nu-ti mai bati tu joc de el...” si la punctul 123 ,interlocutorul meu numit”paul” imi sugereaza ce trebuie sa fac ca sa fiu lasata in pace :”daca imi promiti (cui?)ca te porti frumos cu el si mama copilului( fiica surorii mele ,Diana, m-a amenintat ca-mi arunca ACID pe fadza) inclusiv rudele tale si nu le batjocoresti (ce rude ?),TE LAS IN PACE ,o sa fiu ATENT sa nu mai faci greseli irecuperabile ,inumane ( amenintare cu MOARTEA,deoarece cine este mort nu mai poate gresi).
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 26 Mar, 2010 18:24 Si pe ce data se va da in folosinta CENTRU DE ZI pentru copiii proveniti din familiile sarace din orasul HARSOVA de Constanta ??? deoarece sunt singura ,am un copil in ingrijire si am nevoie de un LOC DE MUNCA pentru a acoperi plata diverselor facturi ,a hranei de zi cu zi ,a intretinerii apartamentului in care locuim si nu in ultimul rand pentru plata impozitelor ce le avem de dat la Primaria orasului in care locuim.