Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Useliştii şi acţiunile lor invalide

ro

24 Aug, 2012 02:43 2467 Marime text
Camelia-Balan.jpgPentru moment, CCR-ul a pus capăt genocidului electoral. Schema uselistă cu „tăiaţi-i, radiaţi-i pe toţi de pe listele electorale" nu a ţinut în faţa judecătorilor de la Curte, care, pe de altă parte, se fac şi ei, ca şi ceilalţi, vinovaţi de perpetuarea conflictului politic. Judecătorii au tergiversat în mod consternant decizia privind referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Au hotărât mai întâi că vor oferi un răspuns pe data de 31 august, apoi judecătorii au revenit şi au stabilit să dea sentinţa pe 21 august, la 23 de zile de la data organizării scrutinului, deşi puteau face prea bine acest lucru şi imediat după închiderea urnelor de votare şi după anunţarea rezultatelor referendumului privind demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Cele 23 de zile consacrate deliberării au creat contextul prielnic păstrării şi inflamării conflictului politic. Răgazul inexplicabil luat şi dat de CCR a dat naştere unei monstruozităţi cu nume de mini-recensământ, un genocid electoral prin care USL şi-a propus să taie iraţional din listele electorale persoanele cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate, cetăţenii cu buletine expirate şi alte categorii sociale, astfel încât să le iasă numărătoarea voturilor şi implicit cvorumul necesar validării referendumului. Primarii din toată ţara au fost invitaţi să-i şteargă pe localnici fără milă de pe liste. Urmarea? Şefii locali roşii de furie, dar şi cei galbeni, palizi de atâta aşa-zisă suferinţă pentru popor, au dat curs solicitării şi se pare că pentru o astfel de năstruşnicie au dat deja cu subsemnatul pe la DNA. Au fost ce-i drept şi primari puţini, dar de toate culorile politice, care, din prudenţă, s-au ferit să execute ordinele Guvernului Ponta.

Toată această vânzoleală, întreg genocidul electoral care a pus pe jar autorităţile locale, nu şi-a avut rostul. Bunăoară, revizuirea unor liste electorale nu se poate face peste noapte, aşa cum şi-a propus Guvernul USL.

Deşi ţara arde, Parlamentul menţine în continuare starea de conflict politic, cel puţin până la începutul săptămânii viitoare, forul legislativ amânând citirea deciziei Curţii Constituţionale privind validarea referendumului pentru luni. Dar să nu uităm că zilele acestea au fost formulate două variante USL referitoare la o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu sau la înlăturarea condiţiei de cvorum în ceea ce priveşte referendumul. Dacă vor fi luate în seamă şi implicit puse în practică se vor dovedi a fi aidoma celei legate de organizarea fără rost a mini-recensământului post-referendum.

Firesc este ca decizia Curţii Constituţionale să fie respectată, iar Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni, fie că unii vor, fie că alţii nu vor aceasta. Însă până luni este drum lung, iar afirmaţia lui Ponta de ieri cum că formalitatea deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului trebuie îndeplinită poate fi dată uitării, aşa cum a fost abandonată şi promisiunea lui Crin Antonescu de ieşire din viaţa politică în situaţia în care Traian Băsescu revine la Cotroceni...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii