Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Incompatibili în (cu) ţara noastră

ro

20 Jun, 2013 00:00 1917 Marime text
Sau mai bine zis incompatibili cu acţiunile unora, poate uşor de înţeles într-o ţară în care totul merge alandala, dar cu siguranţă greu de digerat şi greu de acceptat de cei lezaţi.
Luăm cazul şedinţei de la Neptun, unde primarii s-au declarat puşi la zid, excluşi de la putere, din cauza legilor care, în loc să-i ajute, le aduc în „dar” demiterea sau insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale pe care le conduc.

Primarii care au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor unei Regii, în interesul comunei, în interesul cetăţenilor, fără a primi vreun ban de pe urma acestui statut, sunt târâţi, ca ultimii infractori, pe holurile tribunalelor. Aceiaşi primari care derulează programe guvernamentale, neonorate financiar de Executivul României, sunt ameninţaţi acum de guvernanţi cu insolvenţa.
Ca în sistemele educaţional şi de sănătate, rămâne ca primarii şi angajaţii lor să aducă bani de acasă dacă vor ca autorităţile locale pe care le conduc să fie salvate.

Guvernanţii care dau astfel de legi ce aduc primăriilor insolvenţa, iar primarilor demiterea, greu de crezut că îşi vor reveni sau că vor reveni asupra legilor prost concepute.
În ciuda semnalelor venite de la primarii din toată ţara pe tema regionalizării, o altă chestiune ce dă bătăi de cap şefilor din teritoriu, guvernanţii insistă să regionalizeze ţara după bunul plac, creând peste structuri supra-structuri. Ce va fi de structuri? La cum decurg lucrurile, desfiinţare scrie pe frontispiciul structurilor. Vor aduce supra-structurile mai mulţi bani, legi mai bune? Greu de crezut, atâta timp cât Puterea continuă să aprobe acte normative fără a ţine cont de realitatea din teritoriu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii