Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum şi-a propus Lili Pîslaru să achite datoriile avute către RAJDP

ro

18 Jul, 2013 00:00 1691 Marime text
Autorităţile locale încearcă, apelând la diferite soluţii, să-şi achite datoriile, pentru a evita insolvenţa. Primarul comunei Pecineaga, Lili Pîslaru, mai are de plătit facturi în cuantum de 1.800.000 de lei Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP). Suma totală pentru lucrările realizate la drumurile din comună a fost de 2.200.000 de lei, din care 400.000 de lei au fost deja achitaţi Regiei. „Cu bani de la buget şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, avem încrederea că ne vom achita de această datorie. Sper că vom găsi înţelegere la reprezentanţii Consiliului Judeţean pentru a nu ajunge în situaţia de a nu mai putea plăti facturile”, a explicat, ieri, şeful autorităţii locale, care este încrezător că această datorie se va şterge.
 
De viitoarea rectificare bugetară depinde realizarea a trei proiecte
 
Primarul comunei Pecineaga susţine că echipa sa „aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară, pentru a şti ce se va întâmpla cu cele trei proiecte aprobate să se deruleze prin Hotărârea de Guvern numărul 577”. Amintim că, deşi Primăria Pecineaga a încheiat cele trei licitaţii publice în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei privind amenajarea drumurilor din comună, a reţelei de apă şi a reţelei de canalizare, lucrările nu au început încă, întrucât Executivul nu a aprobat finanţarea lor prin Hotărârea numărul 577.
Primarul a mai afirmat că în această perioadă, în comună, se desfăşoară lucrări de igienizare, fiind îndepărtate buruienile apărute în urma ploilor. O atenţie deosebită se acordă şi parcului aflat în partea de vest a localităţii, susţine Lili Pîslaru. Potrivit primarului, şi la unităţile de învăţământ din Pecineaga se intervine pentru igienizare şi pentru reparaţii curente, astfel încât instituţiile să fie pregătite pentru noul an şcolar, care debutează în toamnă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii