Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine l-a crezut şi ce a câştigat Ce a promis Nicuşor Constantinescu în urmă cu un an (video)

ro

04 Jul, 2013 00:00 2406 Marime text
Câţi constănţeni au crezut în promisiunile lui Nicuşor Constantinescu de acum un an? Puţin peste 60% din locuitorii judeţului prezenţi la urne în data de 10 iunie 2012 i-au acordat mai marelui CJC voturile pentru cel de-al treilea mandat.
Dacă ne uităm la votul pe localităţi, USL a obţinut cele mai bune scoruri la alegerile locale în comunele Gârliciu (98,05% procent record), Vulturu (93,84% voturi pentru USL) şi Bărăganu (88,70%).
A meritat acordarea unor astfel de procente şi, implicit, au văzut constănţenii din toate localităţile judeţului puse în practică cele ce le-au fost promise?
Trebuie să recunoaştem că maşinăria de vot a preşedintelui CJC a funcţionat perfect. Însoţit de trupa formată din consilieri şi parlamentari USL, Nicuşor Constantinescu făcea acum un an ocolul judeţului pentru voturi. Le-a spus multe constănţenilor şi nu a ezitat să le facă tuturor cunoscut cât de prieten este el cu Victor Ponta şi ce proiecte de mare anvergură va derula, susţinut de premier, la nivelul judeţului Constanţa. A trecut un an de atunci, iar prietenia dintre şeful CJC şi premierul Victor Ponta nu mai pare a fi cea invocată în 2012 de Nicuşor Constantinescu. Mai marele judeţului a reuşit în anul ce s-a scurs să iasă în evidenţă, nu prin proiectele promise, ci, mai degrabă, prin stricarea relaţiilor cu superiorii de la Bucureşti. Nicuşor a reuşit să-l supere pe prim-ministru şi, coincidenţă sau nu, şeful CJC a pierdut şefia Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi funcţia de preşedinte PSD al Regiunii Sud-Est, ambele în favoarea lui Marian Oprişan (şeful CJC Vrancea).    

A vorbit mult în numele premierului Victor Ponta

Cum sunau în vara lui 2012 mesajele electorale ale mai marelui CJC? „În numele premierului Victor Ponta, care îmi este prieten, vă spun că vom trăi din ce în ce mai bine, pentru că noi merităm mai mult şi dumneavoastră meritaţi mai mult”, declara Nicuşor Constantinescu, în 2012, la Bărăganu, în calitate de candidat la şefia CJC.
La Independenţa, Nicuşor Constantinescu avea un discurs asemănător: „Oameni buni, am fost săptămâna trecută şi am vorbit cu prietenul meu Victor Ponta, preşedintele de România al Partidului Social Democrat, noul prim-ministru al Guvernului USL de la Bucureşti, şi l-am întrebat ce să vă spun şi mi-a spus că deja au început prin Hotărâre de Guvern să repare ce au stricat criminalii ăştia portocalii”.

Unde sunt locurile de muncă şi proiectele de 20 de miliarde de euro?

La Mangalia, dar şi la Agigea, şi cel mai probabil la fel a procedat în toate localităţile, şeful CJC le vorbea electorilor despre existenţa a 20 de miliarde de euro care vor fi investiţi urgent.

Iată ce spunea Nicuşor la Mangalia:



„Victor (n.r. premierul Victor Ponta) mi-a spus că sunt 20 de miliarde de euro care nu au fost folosiţi de Guvernul PDL şi ei trebuie urgent investiţi în Mangalia, în sudul litoralului, în judeţul Constanţa, în România, ca să creăm locuri de muncă, oameni buni. Victor Ponta mi-a promis că, dacă ne sprijiniţi, şi acum pe 10 iunie, şi în noiembrie la alegerile parlamentare, aici în judeţul Constanţa vom deveni, inclusiv în Mangalia, al doilea judeţ la primit bani înapoi, ceea ce înseamnă dezvoltare rapidă, ceea ce înseamnă turism, ceea ce înseamnă locuri de muncă şi un trai mai bun”. 
Oamenii din Agigea au auzit nu doar de cele 20 de miliarde de euro necheltuite, dar şi de faptul că proiectele primarilor vor intra, atenţie!, urgent la finanţare. „Sunt 20 de miliarde de euro nefolosiţi de guvernarea portocalie. Am vorbit cu Victor Ponta şi imediat toate proiectele firmelor private din România, şi din Agigea, toate proiectele primăriilor care nu au fost finanţate pentru că aveau culoare politică, toate proiectele primarului Cîrjaliu, ale CJC şi ale tuturor din România intră imediat la finanţare. Se simplifică procedura birocratică de accesare a fondurilor şi dăm drumul la treabă, pentru că merităm cu toţii”, le transmitea Nicuşor cetăţenilor din Agigea, în campania electorală din vara anului 2012.  

Ghinion cu balta de la Tuzla

Promisiunile lui Nicuşor Constantinescu nu numai că nu s-au împlinit, dar se pare că au şi un efect de bumerang, întorcându-se împotriva mai marelui CJC. „ Am fost cu primarul Micu la balta Tuzla, să văd care e situaţia. E pericol pentru localitate. Asta e o promisiune a mea şi a primarului Micu, că o vom rezolva anul acesta”. La un an de la campania electorală din 2012, situaţia nu şi-a găsit încă rezolvare, drept dovadă ploaia torenţială din data de 30 iunie a afectat şi localitatea Tuzla. Circulaţia autovehiculelor a fost îngreunată pe DN 39 Constanţa - Mangalia, în zona localităţii Tuzla apa acoperind o bandă de rulare a şoselei.
Mai mult, grădinile mai multor gospodării au fost acoperite de ape, oamenii solicitând în continuare rezolvarea situaţiei.
Tot localnicilor din această comună Nicuşor le vorbea şi despre „staţiunea turistică Tuzla”, o promisiune ce nu pare mai mult decât un vis. „Avem un plan de dezvoltare a staţiunii turistice Tuzla. Este şi o marină pe fonduri europene chiar aici, la capătul străzii, la mare, o marină care va permite acostarea navelor de agrement la dumneavoastră, la Tuzla. Avem şi proiecte de dezvoltare a infrastructurii. Va trebui să ne ajutaţi, proprietarii de terenuri, să cedaţi câte cinci metri, ca să facem bulevardele principale ale viitoarei staţiuni. Eu vă promit că, aşa cum am făcut Mamaia cu Mazăre, facem împreună aici la Tuzla o staţiune cu Micu cum nu mai există în litoralul Mării Negre”, aşa suna discursul mai marelui CJC în vara anului trecut la Tuzla.
Şi, cel mai probabil, la cum decurg lucrurile, sunt destule şanse ca discursul electoral din 2012 al preşedintelui CJC să fie acelaşi în localităţile constănţene şi peste trei ani, la viitoarele alegeri.  

Fără noroc la Cernavodă

Au fost şi localităţi unde promisiunile lui Nicuşor Constantinescu nu au fost deloc pe placul oamenilor. Discursul electoral al lui Nicuşor Constantinescu a fost taxat de localnicii de la Cernavodă chiar la momentul prezentării lui, mai mare CJC fiind huiduit vara trecută de alegători şi nevoit, în cele din urmă, să coboare de pe scenă, fără a reuşi să le transmită acestora planurile sale electorale. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii