Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cernavodă lansează proiectul cu analizele medicale gratuite

ro

01 Aug, 2013 00:00 1765 Marime text
Primăria oraşului Cernavodă organizează vineri, 9 august, de la ora 09.00, în sala de şedinţe a instituţiei, conferinţa de lansare a proiectului „Sănătate înainte de toate”.
Evenimentul se va desfăşura în urma semnării contractului de finanţare de către Primăria Cernavodă şi Agenţia Naţională pentru Romi. În baza acestui contract, administraţia locală va implementa proiectul în calitate de beneficiar. Programul „Sănătate înainte de toate” se adresează unui număr de 374 de persoane cu posibilităţi materiale reduse, de etnie romă, care vor beneficia de analize medicale gratuite.

Proiectul se va derula în perioada august - noiembrie şi are rolul de a informa membrii comunităţii rome asupra necesităţii evaluării stării de sănătate, asupra metodelor de prevenire a efectelor nedorite ale problemelor medicale nedepistate în timp util, dar şi asupra importanţei educaţiei sanitare. Acţiunea este cofinanţată de Agenţia Naţională pentru Romi, prin programul Anul Cetăţeniei, având drept obiectiv general îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii de romi din oraşul Cernavodă. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă evaluarea stării de sănătate prin efectuarea unor analize medicale de bază pentru grupul ţintă. Valoarea totală a proiectului este de 41.360 de lei, 90% din cuantum reprezentând contribuţia Agenţiei Naţionale pentru Romi, iar 10% vin de la bugetul local al oraşului Cernavodă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii