Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centura localitatii Agigea, deschisa traficului

ro

20 Nov, 2009 01:24 1616 Marime text
stanga_sus_agigea_cristian_carjaliu_02.jpgPrimăria Agigea a finalizat amenajarea şoselei de centură a comunei, care face legătura între localitate, DN 39 şi Poarta 10.

Primarul comunei, Cristian Cârjaliu, ne-a declarat că şoseaua a fost deschisă circulaţiei. Centura de ocolire a localităţii Agigea are o lungime de aproximativ patru kilometri. Edilul-şef al comunei a precizat că autoritatea locală a avut de reabilitat doar 400 de metri de asfalt pentru a face legătura între două drumuri existente. Primarul a afirmat că se gândeşte ca pe viitor să pună barieră pe această comunicaţie şi să perceapă o taxă zilnică, în folosul comunităţii. Investiţia în amenajarea şoselei de centură a costat aproximativ 500 milioane de lei vechi şi a fost suportată de un sponsor local.

Reţea de apă şi canalizare în cartierele noi din Agigea şi Lazu

De asemenea, administraţia locală din Agigea continuă lucrările la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare în cartierele noi din Agigea şi Lazu. Potrivit edilului, lucrările la sistemul de apă şi canalizare din Cartierul Eroilor, din Agigea, au fost demarate în urmă cu 30 de zile. Pe trei străzi s-a introdus deja conducta de apă. Este vorba despre str. Henri Coandă, Mihai Viteazu şi Alexandru Ioan Cuza. Potrivit primarului Cîrjaliu, urmează ca, până la sfârşitul anului, să se introducă reţea de apă şi pe str. Valter Mărăcineanu, Alexandru Odobescu, Grigore Ghica, Gheorghe Anghelescu şi Dimitrie Sturdza. În Agigea s-a introdus conductă de alimentare cu apă în lungime de 1.250 m şi au mai rămas de realizat alţi 800 m de conductă.

În Cartierul Tineretului din Lazu, s-a introdus conductă pe str. Arinului, iar până în decembrie vor fi gata şi lucrările pe str. Vasile Conta, Miron Cristea, Mălinului şi Ion Ianculeţ. Până în momentul de faţă, în Lazu s-a realizat o reţea în lungime de 1.000 m, urmând să se continue cu încă 1.000 m.

Investiţia totală se ridică la 50.000 lei noi, lucrarea fiind executată în regie proprie. Săpăturile şanţurilor sunt realizate de către primărie, iar conducta a fost achiziţionată tot de către autoritatea locală. Reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare va deservi 422 de gospodării, 300 din Agigea şi restul din Lazu. Primăria a eliberat deja autorizaţii de construire pentru 40% dintre aceste loturi de casă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii