Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canalul colector din Nicolae Bãlcescu, în reabilitare

ro

24 Oct, 2013 00:00 2080 Marime text
În curând vor începe lucrãrile de reabilitare a canalului colector din centrul comunei Nicolae Bãlcescu, susţine primarul Viorel Bãlan.

Potrivit şefului autoritãţii locale, mai întâi se va amenaja prin betonare cursul apei şi se vor reabilita malurile derelei şi se vor construi podeţe. Apoi se va înfiinţa spaţiul verde şi se vor monta bãnci, locuri de joacã şi corpuri de iluminat. Potrivit primarului, canalul colector porneşte din faţa Primãriei şi trece dincolo de clãdirea Cãminului Cultural. Pentru acest obiectiv de investiţii este necesarã suma de 400.000 de lei, bani care provin dintr-o sponsorizare, declarã şeful autoritãţii locale. „Lucrarea la canalul colector o putem finaliza în 2-3 luni, dacã vremea este favorabilã construcţiilor. În caz contrar, o vom finaliza în primãvara anului 2014 sau cel târziu în vara anului viitor”, a explicat primarul Viorel Bãlan. Tot prin intermediul unei sponsorizãri a fost amenajat în urmã cu o lunã, în Nicolae Bãlcescu, un tronson de 2,5 kilometri, ce face legãtura între DN 2A şi fostul IAS Balcan. Potrivit primarului, gropile din stratul de beton existent pe drumul dintre DN 2A şi fostul IAS au fost reparate, fiind, de asemenea, turnat un strat de covor asfaltic de 6 centimetri.

Hram la biserica din localitate

Pe data de 8 noiembrie, de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, va fi prãznuit hramul bisericii din Nicolae Bãlcescu. Alãturi de enoriaşi se va afla şi şeful autoritãţii locale. Potrivit primarului Viorel Bãlan, dupã slujba religioasã va fi organizatã o agapã frãţeascã, la care sunt aşteptaţi peste 200 de localnici. Şeful autoritãţii locale a amintit cã în incinta bisericii din Nicolae Bãlcescu se amenajeazã la aceastã datã un centru social, care, pentru început, se va adresa unui numãr de o sutã de beneficiari. În cadrul centrului, localnicii care nu au reuşit sã-şi finalizeze studiile vor avea şansa sã o facã şi, de asemenea, cei cu posibilitãţi financiare reduse vor primi o masã caldã. Primarul Viorel Bãlan a precizat cã anul viitor centrul social va deveni funcţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii