Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul Cultural de la Urluia, finalizat cu bani din eoliene

ro

27 Apr, 2012 01:54 2896 Marime text
Adamclisi_Anton_Burcea.jpgÎn cei doi ani de zile de când este primar în Adamclisi, Anton Burcea a reuşit să pună în mişcare localitatea. Lucrările la Căminul Cultural din Urluia, care au stagnat patru ani de zile, sunt în plină desfăşurare. Şeful autorităţii locale speră să finalizeze construcţia căminului prin implementarea în localitate a programului cu cele 127 de turbine eoliene.

Primarul din Adamclisi, Anton Burcea a precizat că în luna octombrie anul trecut a reluat lucrările la Căminul Cultural din Urluia. Acestea au fost sistate pe perioada verii, însă au fost reluate în luna martie a.c. Căminul este construit pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi va avea o sală de spectacole, grupuri sanitare noi, cabină pentru actori, bucătărie, magazie şi alte spaţii, astfel încât să corespundă standardelor actuale. „În perioada următoare vom pune acoperişul, pe care îl vom avea gata într-o lună de zile. Iar în momentul când vom avea noi resurse financiare, vom amenaja şi interiorul căminului", a precizat Anton Burcea. Şeful autorităţii locale a menţionat că fondurile bugetare sunt la ora actuală limitate. Anton Burcea a explicat că a alocat până-n prezent 200.000 de lei pentru construcţia Căminului Cultural şi că ar mai avea nevoie de aproximativ 500.000 de lei pentru a finaliza lucrarea, bani pe care speră să-i obţină din investiţia de mari proporţii cu eolienele atrasă în localitate. „Dacă se va implementa programul cu turbinele eoliene, vor veni bani la bugetul local şi vom avea resursele necesare pentru terminarea construcţiei Căminului Cultural din Urluia. Numai pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie, investitorul (Enol Grup SA) va plăti autorităţii locale 1% din valoarea lucrării", a afirmat Anton Burcea. Primarul a menţionat că în acest moment proiectul cu eolienele se află în faza de finalizare privind obţinerea avizelor necesare şi definitivarea suprafeţelor deţinute de proprietarii din zonă, prin scoaterea lor din circuitul agricol. Doar 17 din cele 127 de turbine eoliene vor fi construite pe păşunea aflată în administrarea Primăriei. Şeful autorităţii locale a declarat că această investiţie va aduce bani la bugetul local, dar va crea şi „noi şi binevenite" locuri de muncă.

Baza sportivă va fi inaugurată în toamnă

Autoritatea locală condusă de Anton Burcea a atras fonduri de la Guvern prin Ordonanţa 7 pentru construirea unei baze sportive la Adamclisi. În acest moment, se lucrează la baza sportivă, prevăzută cu un teren de fotbal, dar şi cu tribună şi vestiare. Potrivit primarului, valoarea investiţiei se ridică la suma de 500.000 de lei, iar lucrarea ar trebui să fie finalizată până în luna septembrie. Baza sportivă se află la intrarea în comună, pe aleea ce duce spre monumentul triumfal Tropaeum Traiani. În baza sportivă îşi vor desfăşura antrenamentele echipa de fotbal Tropaeum Traiani, calificată în campionatul judeţean.

Drumul Adamclisi - Zorile va fi asfaltat

Lucrarea privind asfaltarea celor doi kilometri de drum pietruit ce face legătura între Adamclisi şi Zorile va intra în licitaţie publică. Potrivit primarului Anton Burcea, banii pentru reabilitarea drumului au fost alocaţi de Guvernul României. Şeful autorităţii locale intenţionează şi asfaltarea drumului Adamclisi - Hagieni - Zorile. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a primit aviz favorabil, urmând a se lua în discuţie finanţarea lui. Pentru că ploile torenţiale au făcut impracticabil drumul Adamclisi - Abrud, Anton Burcea a iniţiat zilele acestea lucrări de reparare a acestui tronson, în acest sens fiind transportată piatra.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii