Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica Sfinţii Mihail şi Gavril din Vulturu necesită fonduri pentru renovare

ro

17 Sep, 2010 02:54 2123 Marime text
Vulturu_Eugen_Berbec.jpgLăcaşul de cult, vechi de peste un secol, trebuie reabilitat urgent. Eugen Berbec, primarul comunei Vulturu, caută soluţii de finanţare pentru această investiţie.

Aşezământul de cult datează din anul 1888 şi este inclus pe lista monumentelor istorice. Trecerea timpului a afectat însă edificiul, care necesită reparaţii pentru a nu se degrada în continuare. Primarul comunei Vulturu, Eugen Berbec, a afirmat că acest proiect, de renovare a bisericii, reprezintă una dintre priorităţile mandatului său. La scurt timp după ce a fost ales primar, în 2008, edilul a făcut o vizită la Ministerul Culturii, unde a depus un memoriu prin care a solicitat fonduri pentru repararea bisericii. Nu a primit niciun răspuns. A revenit cu solicitări, însă ministerul de resort nu a avut până acum nicio reacţie. „Căutăm soluţii de finanţare pentru reabilitarea acestei biserici-monument, pentru că este păcat ca această moştenire să se degradeze", a subliniat primarul Berbec. Lăcaşul de cult a fost dotat cu încălzire centrală, iar sătenii sunt mândri că se închină într-o biserică lăsată moştenire de înaintaşi. Deocamdată, administraţia locală a comunei Vulturu lucrează la împrejmuirea bisericii, dar şi a grădiniţei şi a şcolii generale din localitate. „Se lucrează la un gard cu o lungime de 300 de metri, din fier forjat, pe care-l facem cu cei şapte beneficiari de ajutor social. Încercăm să ridicăm acest gard cu resurse cât mai puţine", ne-a declarat primarul Eugen Berbec, care a adăugat că investiţia se ridică, din primele estimări, la 50.000 de lei.

Străzile vor fi pietruite

O prioritate pentru Primăria Vulturu este şi pietruirea străzilor din comună. „Avem două străzi pietruite şi intenţionăm pietruirea a încă 8.000 de metri pătraţi de străzi. Sperăm ca până la iarnă să reuşim să pietruim o mare parte dintre aceste drumuri interioare. De piatra necesară dispunem, iar de utilaje vom face rost de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri", a precizat Eugen Berbec. De precizat că administraţia locală din Vulturu a încheiat cu o societate un contract de concesiune pentru o carieră aflată pe teritoriul comunei, urmând să primească o redevenţă anuală de 15.000 de euro, dar şi piatră pentru reabilitarea străzilor comunei. Totodată, potrivit edilului, se vor crea până la 80 de locuri de muncă, de care vor beneficia în principal locuitorii comunei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii