Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află cu cât a fost suplimentat bugetul unităţilor de învăţământ la Topraisar

ro

29 Aug, 2013 00:00 1599 Marime text
Pentru că banii veniţi de la Guvern pentru şcoli nu erau suficienţi pentru asigurarea funcţionării unităţilor de învăţământ din comuna Topraisar, şeful autorităţii locale Gheorghe Stelian a luat decizia suplimentării acestora cu 60.000 de lei. În total, şcolile din comună beneficiază de un buget de 150.000 de lei, bani care le vor ajuta să funcţioneze fără probleme în anul şcolar următor, care începe la data de 16 septembrie. „Banii au fost alocaţi pentru igienizarea şcolilor, pentru asigurarea lemnelor şi a combustibilului la iarnă şi pentru abonamentele profesorilor navetişti. Am suplimentat bugetul şcolilor astfel încât să le permită să-şi desfăşoare fără probleme activitatea”, a explicat şeful autorităţii locale.
Primarul Gheorghe Stelian a anunţat că, după ani de aşteptare, grădiniţa din localitatea Topraisar va fi în sfârşit inaugurată. Acest lucru se va întâmpla chiar pe data de 16 septembrie.

Prichindeii vor învăţa într-o unitate preşcolară modernă, prevăzută cu şase săli de clasă, o cameră de joacă, un cabinet medical, vestiare, grupuri sanitare şi o camera de izolare pentru copiii cărora li se depistează semne de boală la controlul medical efectuat dimineaţa, la sosire.
Unitatea preşcolară beneficiază de încăperi spaţioase şi luminoase, fiind prevăzută cu geamuri înalte.
Amenajarea grădiniţei a început în anul 2008, însă până de curând clădirea s-a aflat în fază de construcţie la roşu, întrucât Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru continuarea investiţiei. Pentru a nu se deteriora construcţia începută de Ministerul Educaţiei, primarul a decis anul acesta ca, până la alocarea de noi fonduri guvernamentale, Primăria Topraisar să fie cea care va suporta costurile construcţiei unităţii preşcolare, reluând şi finalizând lucrările la grădiniţă cu bani de la bugetul comunei.
 
Încep lucrările la drumul de exploatare
 
Primarul Gheorghe Stelian susţine că a fost încheiată licitaţia publică pentru amenajarea unui drum de exploatare şi că în curând vor începe lucrările. Precizăm că fondurile necesare pentru realizarea drumului, în valoare de 1,5 milioane de euro, vin prin Măsura 125 - Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii, din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală. Drumul se va întinde pe o suprafaţă de 11 kilometri şi va ocoli localitatea, fiind destinat traficului utilajelor agricole.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii