Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:47 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 Decembrie, „uitat“ de cluburile de la malul mării

ro

01 Dec, 2015 00:00 1786 Marime text
Românii de pretutindeni sărbătoresc, astăzi, Ziua Naţională a României, prin urmare, în marile oraşe ale ţării vor fi organizate evenimente dedicate acestui eveniment. Astfel, şi Constanţa se alătură manifestărilor organizate de 1 Decembrie.
 
Cei care iubesc tradiţiile autentice româneşti vor avea parte de surprize plăcute, însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre petrecăreţii constănţeni, care, spre deosebire de anii trecuţi, acum nu vor avea parte de multe opţiuni pentru a se distra la petreceri care mai de care mai fastuoase.
 
Tragicul eveniment de la Colectiv, care a lăsat o ţară întreagă îndoliată, a avut un impact uriaş asupra activităţii localurilor, cluburilor mai ales, care au fost nevoite să-şi închidă porţile. „În perioada următoare, Fratelli Lounge & Club este închis“, anunţau reprezentanţii clubului în noiembrie. „Avem nevoie de timp, pentru a face o serie de modificări şi amenajări interioare, care vor spori condiţiile de siguranţă“, precizau aceştia. Goblin speră „că ne vom auzi cât de curând cu veşti mai bune“. De asemenea, şi El Comandante, „pentru liniştea clienţilor noştri“, şi-a suspendat activitatea până la finalizarea noilor expertize privind situaţiile de urgenţă.

Cu toate acestea... distracţia a început de aseară în Constanţa

Argo Pub şi Heaven’s Hell se numără printre localurile care nu au sigiliu pe uşa de acces. Prin urmare, începând de aseară, de la ora 21.30, cei prezenţi în Argo Pub petrec ‎româneşte‬ pe cele mai celebre şlagăre cântate live‬ de Alexandru Adrian şi combinate cu muzica lui Dj DmC. Meniul este, bineînţeles, tradiţional‬: fasole cu ciolan, varză călită cu coaste de porc, platou tradiţional şi gogoşi cu dulceaţă de vişine.
 
„Fiţi mândri că sunteţi români şi veniţi îmbrăcaţi în culorile naţionale sau cu ce vă trece vouă prin cap care să fie semnificativ marii sărbători, iar noi te cinstim româneşte cu palincă din partea casei“, spun cei de la Heaven’s Hell, care, la fel, au început petrecerea mai devreme, dorind să prindă 1 decembrie dansând o horă românească. „Ne rupem pantofii într-o horă românească şi vom rupe baraka pe reggae, hip-hop, r'n'b, dancehall, trap şi comercial cu DJ Kronk la pupitru“, promit aceştia.

Tradiţiile româneşti şi 1 Decembrie

Constănţenii care iubesc tradiţiile autentice româneşti, dar mai ales costumele populare din zona Dobrogei vor putea participa la un eveniment special, chiar de Ziua Naţională a României. Şezătoare Constanţa organizează, astăzi, începând cu ora 13.00, la sediul Bibliotecii City Hub din Tomis Mall, o demonstraţie de cusut tradiţional de cămăşi, în care vor fi prezentate cusăturile specifice zonei de la mare şi Dunăre. În cadrul evenimentului, va fi prezentată expoziţia foto „Sînziene în Urban“, realizată de fotografi constănţeni.
 
Grupul activiştilor Constanţa Colectiv au ales drept loc de desfăşurare Harta Mozaic din Parcul Primăriei Constanţa. Pe scena de la Harta Mozaic vor urca Lorena Babascu, Cristi Motoi, Cristiana Roşca, Iancu Gana, Ansamblul de la Ghindăreşti, Ansamblul Hora de la Topraisar, Maria Panov, Veronica Apetri, Virginia Ciorogaru, Rodica Buta, Ansamblul de la Hârşova, Cristian Munteanu. De asemenea, în intervalul orar 18.00 - 19.00, va avea loc un concert special dedicat Zilei Naţionale susţinut de Gheorghe Luca şi Maria Spînu. Apoi, după ora 19.00, sunt programate recitaluri hip-hop şi rock cu Deaibes Antony, MarkOne1 şi Secţiunea Sălăjan.
 
După ce aseară a organizat o petrecere de Sfântul Andrei, Cuba Bar & Club îşi deschide porţile şi în seara aceasta, pentru o petrecere dedicată zilei de 1 Decembrie.
 
Pe de altă parte, cei de la Club Nobilis nu au pregătit o petrecere tematică, dar îi aşteaptă pe constănţeni să se distreze alături de Florin Band. Nici Club Phoenix nu organizează o petrecere tematică, însă localul va fi deschis.
 
Sursa foto: edu-news.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii