Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)

ro

01 Dec, 2023 08:20 2486 Marime text

UPDATE 11

Mihai Lupu ia cuvântul.
 
“Nu intenționez să țin o lecție de istorie. Cu toții cunoașteți aceste date. În aceste momente am fost crescuți să ne bucurăm, să sărbătorim și să aducem omagii celor care s-au sacrificat în lupte. România este astăzi datorită lor! Despre România și forma inedită învață copiii noștri la școală. Despre România bogată și frumoasă vorbesc străinii în documentare și cărți. Cum ne implicăm fiecare în promovarea acestei țări minunate?
O națiune trebuie să se ridice mai sus de neînțelegeri și conflicte. 

UPDATE 10

Ia cuvântul Chițac.
“Stimați oaspeți și invitați, dragi constănțeni, astăzi sărbătorim ziua națională a României. Privim cu admirație și recunoștință la conducătorii din trecut și la eroi. Cu un război la graniță și altul în Orientul Mijlociu, traversăm vremuri tulburi.

Trebuie să fim uniți și alături de aliații noștri din NATO și UE. Constanța renaște pas cu pas și voi duce la capăt ceea ce mi-am propus. Deciziile curajoase pot duce la rezultate bune, chiar cu riscul unui disconfort”
El înșiră acum proiectele care sunt începute și vor fi finalizate
Proiect cu proiect, alături de partenerii de la nivel central construim orașul pe care ni-l dorim. Nu putem să facem toate acestea fără sprijinul constănțenilor.

UPDATE 9

Ia cuvântul prefectul Coșa.
“1 Decembrie e una din acele zile unde ne rostim la mulți ani. Este primul 1 decembrie unde nu pot avea aceste trăiri pentru ca în județul Constanța mai există 3000 de familii care trăiesc 1918 nu doar la nivel spiritual, ci fără curent și apă. Din 1918 pe actele noastre de identitate scrie România. Poate ar trebui să transpunem acest cuvânt și în viața cotidiană. Ar trebui să ne facem treaba unde suntem plătiți de salarii și dividende. Să nu mai vedem doar elevul, pacientul, și să vedem omul cu toată lumea lui interioară”


UPDATE 8

Se citește mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu.
Este Ziua Națională a României, sărbătoarea tuturor românilor, o zi în care m-aș bucura să retrăim spiritul unității care i-a înflăcărat pe înaintașii noștri de acum 105 ani, înfăptuitorii Marii Uniri.

Prezentul ne provoacă să facem față unor situații pe care cu greu le-am fi anticipat cu doar câțiva ani înainte și care pun o lume întreagă la încercare, iar România nu este nici ea ocolită. Istoria și Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unității noastre și, iată, avem prilejul, cu fiecare nouă provocare a prezentului, să demonstrăm că împreună, noi românii, avem puterea de a ne atinge marile obiective. Acest lucru implică eforturi din partea tuturor și, mai ales, o înțelegere a preocupărilor fiecărui român.

Consider că mesajul de unitate al acestei zile ar trebui să fie prezent în orice acțiune a noastră, indiferent dacă ne referim la cetățeni, societate civilă, mediul de afaceri, reprezentanți ai statului sau la clasa politică.

Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune, de care depind prezentul și viitorul întregii societăți și al fiecărui cetățean. O Românie puternică, orientată spre dezvoltare, care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viața de zi cu zi a românilor, este un obiectiv firesc, capabil să ne unească. 

La mulți ani, tuturor românilor!

La mulți ani, Romania!
 
 
UPDATE 7

Se intonează imnul României. 

Aproximativ 2000 de persoane sunt prezente. Cifrele pot varia.

UPDATE 6

A început parada militară. 

Onorul militar a fost dat de prefectul Coșa. La eveniment participă și primarul Chițac.

UPDATE 5 

Începe ceremonia de depunere a coroanelor. 

Senol Ali, subprefectul depune prima coroană, apoi Viceprimarul Ionuț Rusu din partea Primăriei Constanța, Mihai Lupu din partea CJ Constanța. Din partea MApN,  depune comandantul flotei contraamiral Cornel Eugen Cojocaru. 



Din partea MAI depun reprezentanții IPJ, IJJ, ISU, Gruparea Mobilă și Garda de Coastă. Daniel Capatina depune din partea porturilor maritime, iar Florin Goidea depune din partea ACN, dar și alții.  



UPDATE 4 

“Iubiți soldați, iubite părinte Ieronim, iubiți oaspeți, iată-ne astazi serbam ziua naționala. Este ziua tuturor românilor. Iată, noi am conviețuit aici atâtea secole, turcii și tătarii care ne-au lăsat bisericile și trăim în bună pace și înțelegere. În această zi națională, toți să ne bucurăm și să fim în sărbătoare. Să fim bucuroși ca avem țara noastră liberă și trăim în pace și bucurie. Vă doresc tuturor pace, sănătate, înțelepciune, dragoste”, spune IPS Teodosie, prezent la eveniment. 


UPDATE 3

Urmează momentul de Te Deum oficiat de IPS Teodosie.

UPDATE 2 

Se intonează imnul național al României.

UPDATE 1 

La eveniment sunt prezenți până la această oră președsintele CJC, Mihai Lupu, vicepreședintele Stelian Gima, viceprimarul Ionuț Rusu alături de consilieri locali și județeni, dar și parlamentarii Horia Țuțuaianu și Lucian Lungoci.



Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Primăria Constanța vă invită să sărbătorim împreună Ziua Națională a României!

Programul zilei de 1 Decembrie este următorul:

- Ora 09:00, Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic- ceremonie militară și religioasă;
- Ora 11:00, bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian- defilare militară;
- Ora 11:45 – bulevardul Tomis, zona Palatului Administrativ, spectacol de artificii de zi;
 
- Ora 16:00 - Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, spectacol susținut de Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale;
- Ora 17:00, pe itinerariul Sala Sporturilor-Bulevardul Tomis-Parcul Arheologic-Monumentul Victoria, retragerea cu torțe a militarilor;
- Ora 19:00, Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, spectacol Nicolae Voiculeț și Viorica Macovei. În deschidere, începând cu ora 17:00, pe scena din parc vor evolua: Anastasia Moisa, Alesia Somandra, Antonia Ilioiu, Ania Brighidău, Vlad Gurău, Maria Bărbuță, Adelina Ciortescu, Maria Chiruță.

Citește și: 

Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Lista străzilor unde au fost instituite restricții de circulație

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii