Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conditiile de primire la studii in Romania a cetatenilor straini

ro

27 Oct, 2004 00:00 631 Marime text
Cetatenii straini care doresc sa studieze in Romania, cu exceptia celor proveniti din UE, trebuie sa prezinte candidaturile la Ministerul Educatiei si Cercetarii (cu precizarea institutiei de invatamant la care doresc sa studieze), in vederea obtinerii scrisorii de acceptare. La prezentarea candidaturii trebuie depuse urmatoarele documente: cerere, copie dupa diploma de bacalaureat (traducere legalizata intr-o limba de circulatie internationala) pentru studii universitare, copie dupa diploma de absolvire a unei universitati si foaia matricola (traduceri intr-o limba de circulatie internationala) pentru studii postuniversitare, copie dupa certificatul de nastere, copie dupa pasaport, certificat medical

Inscrierea la studii

Inscrierea cetatenilor din alte state la toate formele de invatamant se realizeaza fara concurs de admitere. Cei care doresc, insa, sa se inscrie la institutii de invatamant superior de arta, de arhitectura sau de educatie fizica si sport trebuie sa sustina, in prealabil, probe de aptitudini, inscrierea fiind conditionata de promovarea acestora. Inscrierea la studii de doctorat este conditionata de promovarea colocviului de admitere, care are scopul de a verifica daca, intr-adevar, candidatul are cunostintele necesare pentru efectuarea unor asemenea studii. La forma fara frecventa, studiile de doctorat pot fi efectuate si in limbi de circulatie internationala. Cetatenii straini isi incep studiile in Romania, de regula, printr-un an pregatitor, pentru insusirea limbii romane. Candidatii care au cunostinte de limba romana pot fi inscrisi la studii fara an pregatitor, in urma promovarii unui test de verificare a acestor cunostinte. Candidatii care dovedesc, cu acte, ca au studiat minimum patru ani consecutivi in limba romana pot fi inscrisi, direct, la studii, fara a se prezenta la examenul respectiv si fara a efectua anul pregatitor. Pentru inscrierea la universitatile (facultatile) care desfasoara procesul de invatamant in limbi straine (engleza, franceza, germana) candidatii trebuie sa promoveze un test de verificare a nivelului de cunoastere a limbii in care se efectueaza predarea.

Burse

Primirea la studii se poate face si pe baza unor burse acordate de statul roman, la recomandarea autoritatilor competente din tarile de domiciliu ale candidatilor.

Alte informatii

. Vizele de intrare in Romania se obtin - pe baza scrisorilor de acceptare - de la ambasadele Romaniei.. Cetatenii straini aflati la studii pot beneficia de cazare in camine si de servirea mesei in restaurante studentesti, in limita locurilor disponibile, numai dupa inceperea anului universitar. Au prioritate studentii bursieri ai statului roman.. Dosarele de studii se trimit la Ministerul Educatiei si Cercetarii - Directia Generala pentru Integrare Europeana si Relatii Internationale, pe adresa: Strada G-ral Berthelot nr. 28-30/ Strada Spiru Haret nr. 12, cod 70738, Bucuresti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii