Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Adolescentului, marcata la Silistea

ro

21 May, 2004 00:00 1091 Marime text

Manifestari socio-culturale pentru comunitate

A doua duminica din luna mai este dedicata adolescentilor din intreaga tara * Aproape 500 de persoane au sosit in aceasta zi pe baza sportiva din comuna pentru a lua parte la o serie de manifestari dedicate tinerilor * De sarbatoarea Inaltarii Domnului, autoritatile locale i-au omagiat pe eroii neamului * Lucrarile la programul SAPARD privind alimentarea cu apa potabila a comunei se afla in grafic * Pana in prezent, programul a fost realizat in proportie de 30% * Pana la sfarsitul lunii septembrie, toti locuitorii satelor Silistea si Tepes Voda vor putea beneficia de apa potabila

In anul 1997, autoritatile romane instituiau, prin Legea 197, Ziua Adolescentului. La articolul 1, alineatul 1 al acestei legi se stipuleaza ca "cea de-a doua duminica a lunii mai se instituie ca Ziua Adolescentului". Cu aceste prilej, in fiecare localitate din tara se organizeaza activitati cultural-artistice si sportive, iar prin intermediul mijloacelor de informare in masa se difuzeaza materiale publicistice privind fenomenul tinerilor. Aceste manifestari se realizeaza cu ajutorul autoritatilor centrale si locale din domeniile invatamantului, culturii, cercetarii, tineretului, turismului si sportului, dar si cu aportul fundatiilor de tineret care acorda sprijin material, organizatoric si financiar sarbatoririi acestei zile. Cu aceasta ocazie, reprezentantii autoritatilor locale de la nivelul judetului Constanta au organizat mai multe manifestari care au marcat acest eveniment. O astfel de manifestare a avut loc si in comuna Silistea. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Mihai Soare, aproximativ 500 de persoane au marcat Ziua Adolescentului pe baza sportiva din localitate, prilej cu care au luat parte la o serie de actiuni sportive, culturale sau distractive. "Cu aceasta ocazie, locuitorii au avut ocazia sa urmareasca o serie de meciuri de fotbal pentru juniori si seniori, sa participe la un concurs de cros si sa se distreze urmarind un spectacol de muzica, dans si divertisment, pus in scena de Asociatia locala de tineret "Steaua sperantei"", a declarat Mihai Soare. Toti cei care au concurat la aceste actiuni au fost rasplatiti cu diplome de participare sau de recunostinta.

Eroii neamului, cinstiti de sarbatoarea Inaltarii Domnului

O alta manifestare pe care administratia locala din Silistea a organizat-o in comuna este cea dedicata Zilei Eroilor. Bisericile crestine sarbatoresc in ziua de 20 mai Inaltarea Domnului. In traditia Bisericii Ortodoxe Romane, sarbatoarea este considerata si Ziua Eroilor. Cu acest prilej, in comuna Silistea au avut loc o serie de manifestari comemorative, organizate de Primaria si Consiliul local. Reprezentantii administratiei locale au participat la depuneri de coroane la monumentele comemorative ale eroilor din satele Silistea si Tepes Voda, unde s-au desfasurat si slujbe de pomenire. Tot in ceea ce priveste activitatile social-culturale, primarul comunei a mentionat ca, la sfarsitul acestei luni, vor mai fi organizate alte manifestari de amploare. In ziua de 29 mai va fi sfintita nou-renovata biserica din localitatea Silistea. O zi mai tarziu, in satul Tepes Voda va fi marcata Ziua Copilului prin organizarea mai multor actiuni sportive, culturale si de divertisment.

Programul SAPARD, in grafic

In urma cu cateva saptamani, in comuna a demarat programul SAPARD pentru "Alimentarea cu apa potabila in Silistea". Programul are ca termen de finalizare sfarsitul lunii septembrie, iar in prezent lucrarile au fost realizate in proportie de 30%. "Dupa mai multe zile in care nu am putut sa lucram din cauza timpului ploios, acum suntem in stadiul de imprumut al banilor de la banca, aceasta actiune urmand a se realiza, in conformitate cu procedura legala, cu garantii guvernamentale si de la bugetul local", a anuntat primarul Soare. In acest context, la nivelul satelor Silistea si Tepes Voda au fost sapate santurile, a demarat deja montarea conductelor principale, iar in prezent se lucreaza la turnarea fundatiilor la statiile de pompare si clorinare a apei. "Dupa finalizarea lucrarilor, de reteaua de alimentare cu apa potabila vor beneficia toti locuitorii celor doua sate, conducta urmand sa treaca pe la poarta fiecarei familii. Pentru a aduce apa in curtile oamenilor, Primaria si Consiliul Local Silistea au inceput sa faca demersurile necesare pentru a atrage finantare din partea altor institutii. In plus, un punct important al acestui program este acela ca, dupa introducerea conductei in curtile oamenilor, acestia vor avea si apometre pentru contorizarea apei", a mai spus primarul Soare. Acesta a precizat ca valoarea totala a contractului de finantare este de peste 15 miliarde de lei, in opinia sa programul fiind cea mai mare realizare a administratiei locale, care "va aduce apa, investitori si, cel mai important, locuri de munca pentru populatie".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii