Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zile pline în „Săptămâna Naţională a Voluntariatului“ Primăria Medgidia, partenerul de nădejde al voluntarilor

ro

15 May, 2014 00:00 1897 Marime text
„Săptămâna Naţională a Voluntariatului“ reprezintă o serie de evenimente care îşi fac loc anual pe agenda de priorităţi a municipiului Medgidia. În perioada 12 - 18 mai, în toată ţara, se desfăşoară o mulţime de acţiuni sub sloganul „Recreează-te prin voluntariat!”. În cadrul celei de-a VIII-a ediţii a „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului“, startul manifestărilor de la Medgidia a fost dat chiar din prima zi a săptămânii, când sala de consiliu a Primăriei a devenit spaţiul de susţinere a unei conferinţe de presă. La evenimentul de deschidere a săptămânii de lucru au participat reprezentanţi ai Crucii Roşii, ai Fundaţiei World Vision România, ai Asociaţiei Med-Cer Medgidia, ai Asociaţiei Voluntarilor Medgidia, ai Fundaţiei Porţi Deschise, dar şi profesori şi elevi ai instituţiilor de învăţământ din municipiu. Luminiţa Vlădescu, viceprimarul municipiului Medgidia, i-a felicitat pe reprezentanţii asociaţiilor de voluntari pentru implicarea în activităţile cu scop umanitar, îndemnându-i să solicite sprijinul administraţiei locale ori de câte ori este nevoie, deoarece problemele sociale sunt prioritare şi importante. „Implicarea voluntarilor în diferite activităţi organizate pe tot parcursul anului are un rol incontestabil. De aceea, mi-aş dori ca în această săptămână să oferim, prin intermediul activităţilor din program, exemple de voluntariat, şi să promovăm actele de binefacere. Ajutându-i pe cei în nevoie, ne ajutăm pe noi înşine să fim mai buni, să ne simţim împliniţi!“, a declarat luni viceprimarul Luminiţa Vlădescu.


„Bucătăraşul iscusit“ a hrănit zeci de persoane nevoiaşe

Marţi, s-a desfăşurat concursul de gătit „Bucătăraşul iscusit”, organizat de Serviciul de Asistenţă Socială Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia. Competiţia a reuşit să-i distreze pe participanţi, dar a şi adus bucurie în sufletele membrilor a zece familii nevoiaşe din Medgidia, pentru care bucătarii amatori au pregătit de mâncare. Liceele din municipiu, mai exact Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Colegiul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”, Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” şi Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu”, şi-au desemnat participanţii pentru a le reprezenta în bucătărie şi mai ales în faţa juriului. Fiecare liceu participant a avut în concurs o echipă formată din doi bucătari, care a gătit meniul stabilit de juriu: musaca la felul principal şi tiramisu ca desert. Primarul Marian Iordache, care a făcut parte din juriu, a gustat rând pe rând din preparatele bucătarilor amatori, iar deliberarea a fost destul de dificilă.

Talent, imaginaţie şi răbdare. Acestea sunt principalele trei cuvinte care ar descrie cea de-a treia zi a Săptămânii Voluntariatului de la Medgidia. Pentru ieri a fost programat concursul expo şi demonstrativ „Cel mai mic şi cel mai mare origami“, în cadrul căruia s-au adunat, la sediul Primăriei Medgidia, creaţiile elevilor pasionaţi de această artă. Figurine de dimensiuni foarte mici, precum bărcuţe şi broscuţe, dar şi obiecte mari au atras atenţia tuturor celor care au trecut prin holul Primăriei. Deşi toate lucrările au fost atent studiate şi apreciate, doar trei au fost premiate în cadrul concursului. Juriul prezidat de viceprimarul Luminiţa Vlădescu a ales câştigătorii ţinând cont de complexitatea lucrării, de cromatica, de modul de prezentare, de valoarea estetică şi de calitatea materialelor utilizate. Astfel, după îndelungi dezbateri, premiul I i-a fost înmânat echipei formate din elevi ai clasei a IV-a B a Şcolii „Constantin Brâncuşi”, care au realizat din hârtie un urs panda de peste 50 cm.

Astăzi este planificată o acţiune de ecologizare în municipiu, iar mâine, voluntarii intenţionează să organizeze şi o colectă de produse igienico-sanitare pentru familiile sărace din comunitatea locală.
Primarul Marian Iordache a declarat: „La sfârşitul săptămânii, toţi voluntarii participanţi la activităţi vor fi recompensaţi cu diplome de merit pentru implicarea şi dăruirea lor“. „Evenimentele din cadrul «Săptămânii Voluntariatului» sunt organizate de Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei Medgidia şi se vor desfăşura cu participarea elevilor de la şcolile şi liceele din Medgidia, a agenţilor economici, a psihologilor din comunitate, precum şi a voluntarilor din cadrul asociaţiilor şi ONG-urilor din municipiu“, a adăugat edilul municipiului Medgidia, Marian Iordache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii