Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna europeană a mobilităţii, ediţia 2014 Caravana Mobilităţii a poposit în comuna Cumpăna

ro

18 Sep, 2014 00:00 1906 Marime text
În perioada 16 - 22 septembrie 2014, în mai multe oraşe din întreaga lume au loc evenimente dedicate mobilităţii urbane în cadrul cele de-a 13-a ediţii a Săptămânii europene a mobilităţii. Sub sloganul „Străzile noastre, alegerea noastră“, Comisia Europeană a dat startul evenimentului la care se preconizează că vor participa peste 2.000 de oraşe europene. Ieri, Caravana Mobilităţii a ajuns şi la Cumpăna.

Evenimentul este derulat de Fundaţia Motivation România, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România. Ieri, delegaţia care militează pentru mobilitate a poposit şi în comuna constănţeană, Primăria Cumpăna oferindu-le tot suportul de care au avut nevoie, inclusiv echipamente de mobilitate şi instruire pentru persoanele cu dizabilităţi din zonă.


Caravana Mobilităţii este un atelier mobil de adaptări şi reparaţii ale scaunelor rulante. O echipă multidisciplinară a instruit persoanele cu dizabilităţi în privinţa integrării lor sociale şi pentru dobândirea unui stil de viaţă activ şi independent. Participanţii la activităţile din proiect, persoane cu dizabilităţi locomotorii, au primit informaţii preţioase de la cei pe care îi aşteaptă cu nerăbdare şi anul viitor.
„Săptămâna europeană a mobilităţii ne reaminteşte că, atunci când este vorba de mobilitatea personală, avem într-adevăr de ales, iar bunele alegeri pe care le facem se repercutează în mod palpabil asupra sănătăţii fiecăruia şi asupra calităţii vieţii noastre. Aşa că haideţi să optăm pentru un aer mai curat şi pentru spaţii urbane care sunt făcute pentru oameni. Oraşele sunt pentru cetăţeni - să facem tot posibilul să rămână aşa“, a adăugat Janez Potočnik, comisarul european pentru mediu, cu ocazia lansării ediţiei din acest an a Săptămânii Europene a Mobilităţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii