Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:11 21 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Constănțenii, nemulțumiți de închiderea marilor bulevarde din Constanţa pentru organizarea de evenimente

ro

30 Sep, 2019 00:00 1676 Marime text
Tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian de pe bulevardul Tomis (municipiul Constanţa) a fost închis, timp de două zile, 21 și 22 septembrie, în contextul evenimentului „Săptămâna europeană a mobilității“. Astfel, în cele două zile s-au interzis oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor pe tronsonul amintit de pe bulevardul Tomis, iar circulația rutieră a fost, oprită pe bulevardul Tomis pe tronsonul mai sus precizat. Mai mult decât atât, au fost închise intrările pe bulevardul Tomis de pe străzile perpendiculare (strada Decebal, strada Dacia, strada Sarmisegetuza, strada Constantin Brătescu, strada Ștefan cel Mare, strada Cuza Vodă și strada Dragoș Vodă).
 
Închiderea bulevardului Tomis nu a fost privită cu ochi buni de toţi constănţenii, unii dintre ei sugerând Primăriei Constanţa mutarea evenimentului pe alte străzi din Constanţa mai puţin circulate.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa a derulat un sondaj de opinie cu întrebarea: Credeți că este oportună închiderea marilor bulevarde din Constanţa pentru organizarea de evenimente?
 
La sondaj au participat peste 270 de persoane. Dintre acestea, 46% au răspuns cu da, în timp ce 54% au optat pentru varianta nu. Mai mult, respondenții ne-au împărtășit și părerile lor despre această situație. „Oportun ar fi sa mai gândească ceva piste de biciclete și  închiderea bulevardului duminica!“, a scris Gheorghe-Radu R. „De aia nu sunt evenimente în oraș“, crede Marcu H.„Nu, atât timp cât orașul dispune de stadioane“, ne-a transmis Vasilică Ion G. „Da pentru astfel de evenimente!“, a punctat Ionuț M. „După ce că străzile sunt ca vai de capul lor, sufocate de trafic și sensuri aiurea, fără limitări de viteză, se mai blochează și circulația ca să se plimbe niște rătăciți cu trotinetele și tricicletele. Asta e gândire de oameni sănătoși la cap? De ce nu s-a organizat acțiunea în Piața Ovidiu sau la Stadion? Acolo nu era nimeni. Tot timpul se iau măsuri aberante. Suntem curioși cine aprobă aiurelile astea“, crede Maria.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii