Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:31 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Bulevardul Tomis din Constanţa, pietonal pentru o zi. Se face sport, cu ocazia „Săptămânii europene a mobilității“ (galerie foto)

ro

22 Sep, 2019 11:47 1227 Marime text
Bulevardul Tomis din Constanţa este loc de promenadă și de joacă, astăzi, pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, cu mențiunea că pe bulevardul Ferdinand vor putea circula atât autobuzele, cât și autovehiculele.

Evenimentul este organizat în contextul în care Constanța participă alături de orașe state europene la „Săptămâna europeană a mobilității“, promovând mișcarea, mersul pe jos, pe bicicletă sau orice altă formă de deplasare, decât cea prin care se folosește autovehiculul personal.

Cu acest prilej, Primăria municipiului Constanța a invitat toți copiii, între orele 10.00 și 12.30, însoțiți de părinți sau profesori, să vină pe bulevardul Tomis pentru a-și testa abilitățile în fotbal, handbal, rugby, baschet, tenis de masă alături de antrenori ai cluburilor sportive constănțene.

Pentru o bună organizare și pentru a nu risca incidente neplăcute, bulevardul a fost împărțit pe sectoare astfel: între statuia Lupoaică și farmacia Miga sunt așteptați cicliștii, roleri, copii de la școli cu biciclete și trotinete, persoane cu dizabilități. Între farmacia Miga și strada Cuza Vodă vor fi copiii de la unitățile de învățământ din Constanța cu role, biciclete sau cu orice altceva. De asemenea, între Cuza Vodă și Ștefan cel Mare se joacă fotbal masculin și feminin, iar între străzile Ștefan cel Mare și Dacia tinerii înscriși la cluburile sportive din Constanța își dovedesc abilitățile sportive. Între străzile Dacia și Decebal handbaliștii constănțeni fac demonstrații sportive, iar între strada Decebal și bulevardul Mamaia sunt meciuri de volei, baschet, rugby, oină și tenis de masă.

În contextul atâtor evenimente care se vor desfășura pe o arteră rutieră, pentru ca toate activitățile să se desfășoare fără probleme, sâmbătă, începând cu ora 18.00, s-a interzis oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe tronsonul amintit de pe bulevardul Tomis, iar astăzi, între orele 8.00 şi 22.00, circulația rutieră va fi oprită pe bulevardul Tomis pe tronsonul amintit. Vor fi închise intrările pe bulevardul Tomis de pe străzile perpendiculare (Decebal, Dacia, Sarmizegetuza, Constantin Brătescu, Ștefan cel Mare, Cuza Vodă și Dragoș Vodă).

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii