Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii de comune din ţară, reuniţi la Eforie Preşedintele ACoR, Emil Drăghici - „Este absolut păcătos sistemul de salarizare“

ro

23 Jul, 2015 00:00 2066 Marime text
În perioada 19 iulie 2015, ora 16.00, şi până mâine, 24 iulie 2015, la Eforie se află zeci de primari din România, care participă la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România, în sesiune extraordinară. Totodată a fost convocat şi Consiliul director al Asociaţiei Comunelor din România în şedinţă ordinară pe semestrul II/2015. Aleşii comunelor din România s-au întâlnit, luni, la Cumpăna, unde, alături de primarul Mariana Gâju, preşedintele ACoR Constanţa, i-au întâmpinat pe cei peste 100 de tineri din Basarabia care au făcut Marşul lui Ştefan cel Mare. La eveniment a participat şi Preşedintele ACoR România, Emil Drăghici, primarul comunei Vulcanabăi din Dâmboviţa.

În cadrul reuniunii aleşilor coală s-au discutat principalelor priorități și direcții de dezvoltare ale Asociației Comunelor din România în perioada 2014-2016, ținând seama și de Acordul de parteneriat dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Asociația Comunelor din România nr. 73072/548/12 septembrie 2013, în scopul elaborării unui raport de progress care să fie prezentat conducerii Ministerului, după cum a explicat preşedintele Emil Drăghici pentru Ziua în judeţ.

„Am discutat probleme de natură statutară, probleme care să ne facă mai operativi. Am discutat despre problemele cu care ne confruntăm, generate de o legislaţie care creează mari greutăţi administraţiei publice locale. Vrem să aducem astfel imbunătăţiri în legislaţia privind finanţele publice locale, care să serveascăla dezvoltarea comunelor“, a explicat preşedintele Emil Drăghici.

Potrivit mai-marelui ACoR, cea mai arzătoare problemă în administraţia publică locală o reprezintă salarizarea funcţionarilor publici. „A discuta problema salarizării e ca şi cum am discuta dacă e vreo zi în care să nu respirăm. Este o problema mare, dar cred că se doreşte menţinerea acestei proaste salarizări care să facă din funcţionari nişte roboţei care se uită la televizor - «Ce ne-o mai da cineva?». Este absolut păcătos sistemul actual de salarizare“, a declarant Emil Drăghici pentru ZIUA în Judeţ.

Cât despre problemele comune ale primarilor din România, acestea nu sunt diferite de cele ale primarilor din judeţul Constanţa. „Problemele primarilor sunt comune indiferent de zone. Cele mai arzătoare ţin de salarizare. A creat un gust amar şi faptul că ei s-au gândit prima dată la demnitari - să le fie asigurate pensiile şi salariile - ceea ce arată foarte clar că ei nu poartă de grija ţării, ci poartă de grija lor“, a conchis primarul Emil Drăghici, şeful ACoR.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii