Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Tuzla a alocat fonduri pentru realizarea unui stadion

ro

06 Feb, 2014 00:00 3283 Marime text
Consilierii locali din comuna Tuzla au aprobat, la finalul săptămânii trecute, bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2014. Primarul Constantin Micu a afirmat că veniturile sunt mai mici, comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, investiţiile continuă şi în acest an, prioritate având pavarea trotuarelor din localitate şi amenajarea unui stadion. Potrivit şefului autorităţii locale, stadionul va fi prevăzut cu vestiare, tribune, două terenuri de tenis de câmp, nocturnă, pistă de atletism. Pentru acest proiect va fi alocată de la bugetul local suma de 700.000 de lei. „Lucrarea va fi realizată cu societatea Consiliului Local”, a mai spus şeful autorităţii locale.
În privinţa amenajării şi pavării trotuarelor, vor fi repartizate noi fonduri, a afirmat primarul Constantin Micu. „Vom finaliza lucrarea pe strada Mecanizării şi vom începe amenajarea trotuarelor pe strada Lalelelor”, a mărturisit primarul comunei Tuzla, care a precizat că va continua aceste lucrări în funcţie de banii de care va dispune la bugetul local. „Până în prezent, am amenajat trotuarele la un număr de zece străzi. Atât ne-am permis cu banii din bugetul local”, a mai afirmat şeful autorităţii locale.
 
Încep angajările! Şase posturi, deblocate după trei ani
 
Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 77/2013, primăriile pot face angajări după regula „unu la unu”, pe principiul pleacă un angajat, vine altul. Acelaşi act normativ a permis deblocarea posturilor în cazul primăriilor cu un număr redus de personal. În această din urmă situaţie se află şi Primăria comunei Tuzla, care organizează concurs în vederea ocupării a şase funcţii de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Este vorba despre: inspector clasa I, gradul profesional debutant în cadrul Compartimentului Investiţii, Achiziţii Publice, Urbanism, Disciplină în Construcţii şi Amenajarea Teritoriului; inspector clasa I, gradul profesional debutant în cadrul Compartimentului Situaţii de Urgenţă, Mobilizarea Economiei şi Protecţia Muncii; inspector clasa I, gradul profesional asistent în cadrul Compartimentului Financiar, Contabilitate, Salarizare, Resurse Umane, Încasare Taxe şi Impozite (două posturi); referent, clasa III, gradul profesional debutant în cadrul Serviciului Financiar, Contabilitate, Salarizare, Resurse Umane; referent, clasa III, gradul profesional asistent în cadrul Serviciului Financiar, Contabilitate, Salarizare, Resurse Umane. „Aceste posturi sunt blocate de 3 ani”, a menţionat şeful autorităţii locale. „În total, cu angajaţii de la Poliţia Locală, suntem 25 de oameni. Dacă vom reuşi să găsim oameni pentru cele şase posturi scoase la concurs, activitatea va intra pe un făgaş normal. Va fi mult mai bine! Închipuiţi-vă că la contabilitate am un singur om, cu atâtea probleme. De asemenea, la Financiar sperăm să găsim un angajat pentru executări, pentru o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor”, a mărturisit şeful autorităţii locale. Pentru ocuparea celor şase posturi, candidaţii vor susţine o probă scrisă, care va avea loc pe data de 24 februarie, de la ora 09.00. Bibliografia şi actele necesare pentru participarea la concurs sunt afişate la sediul Primăriei Tuzla.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii