Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Corbu va prelua podul ce traverseaza lacul din localitate

ro

11 Mar, 2005 00:00 1022 Marime text

Achizitii in folosul comunitatii

Podul scurteaza legatura intre Luminita si Corbu la 1,5 kilometri * In prezent, localnicii trebuie sa parcurga aproape opt kilometri * Preluarea se va face in contul unei datorii a societatii catre administratia publica locala * Primarul Constantin Mirescu este preocupat sa atraga cat mai multe fonduri externe in localitate

Dupa o iarna grea si capricioasa, in care viscolul si zapada au pus mari probleme, acum unitatile administrativ-teritoriale din judet se pregatesc de primavara. Nici comuna Corbu nu a fost scutita de neplacerile iernii. Cu toate acestea, inca din primele zile ale acestui an, primarul Constantin Mirescu si-a stabilit prioritatile pe acest an. In primul rand, administratia publica locala intentioneaza ca in cel mai scurt timp, sa renoveze si sa extinda unitatile de invatamant de pe raza comunei si in special, Scoala nr.1, care urmeaza sa fie reabilitata prin programul Bancii Mondiale. Pentru finalizarea proiectului in conditii cat mai bune, ar fi nevoie la aceasta scoala de mai mult teren, pe care sa fie extinsa unitatea, sa se construiasca anexele aferente si nu in ultimul rand, sa fie amenajat terenul de sport. Cum aceasta suprafata lipseste, primaria a incercat sa achizitioneze terenul pe care exista in prezent o locuinta. In prezent, locuitorii imobilului circula prin curtea scolii si nu au propria lor poarta sau curte. In schimbul suprafetei de teren de aproximativ 400 mp, primaria a oferit o alta locuinta mai mare si mai noua. Dupa ce, initial, familia acceptase schimbul, ulterior, ei au revenit si au anuntat ca vor accepta doar in schimbul sumei de 800 milioane lei. Suma ceruta este mult prea mare in comparatie cu valoarea terenului si a imobilului. Totusi, primarul Constantin Mirescu spera ca oamenii vor reveni asupra deciziei, intrucat este vorba de o investitie folositoare intregii comunitati.La inceputul acestei saptamani, primarul Constantin Mirescu a avut intalniri cu reprezentatii unei societati in vederea achizitionarii digului ce desparte lacul Corbu in doua exploatatii piscicole si care face legatura intre Corbu si satul Luminita. In prezent, legatura intre cele doua asezari se face pe o ruta ocolitoare de aproximativ sapte kilometri, dupa ce podul va intra in patrimoniul public, drumul se va reduce la 1,5 kilometri. "Societatea care administreaza podul are o datorie la bugetul local de aproximativ 120 milioane lei, iar valoarea podului este de 160 de milioane lei. In contul acestei datorii, dorim sa achizitionam podul si, bineinteles ca vom achita diferenta de bani. Deja am avut discutii cu reprezentantii societatii si avem certitudinea ca problema va fi rezolvata. Dupa redeschiderea drumului pentru populatie, avem certitudinea ca zona respectiva se va dezvolta mult mai mult", a precizat primarul Constantin Mirescu.

Efectele negative ale fostei administratii publice se simt si in prezent

Inca de la preluarea mandatului, primarul Constantin Mirescu s-a confruntat cu o situatie speciala, generata de datoriile mari pe care le inregistra primaria. Nici acum, dupa aproximativ jumatate de an, datoriile care se apropie de 12 miliarde de lei, nu au fost stinse. Pana la finele anului au fost achitate aproximativ jumatate din datorii, urmand ca pe viitor sa se achite tot. "De la preluarea conducerii, actuala administratie publica a initiat si aprobat o serie de proiecte de hotarari ce nu au putut fi duse la indeplinire din cauza situatiei bugetare precare, a datoriilor pe care le-am gasit in momentul preluarii conducerii. Avem totusi speranta ca vom rezolva aceasta problema, dupa care vom trece la indeplinirea tuturor proiectelor noastre", a precizat primarul Mirescu.In afara acestor probleme de fiecare zi, primarul comunei Corbu incearca sa atraga fonduri nerambursabile, prin Programul de dezvoltare rurala, cu ajutorul carora sa poata realiza o mai rapida dezvoltare a zonei. Deja la nivelul tarilor riverane Marii Negre se deruleaza un program de dezvoltare. Comuna Corbu a prezentat un program ce vizeaza dezvoltarea zonei din vecinatatea lacului Corbu. Aici se intentioneaza amenajarea unei zone de interes, ce va fi dotata cu o cherhana turistica si zona de campare pentru turisti. In urma discutiilor avute la nivel inalt, se asteapta ca cel mai tarziu in luna august, sa demareze acest proiect.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii