Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premii la Mihail Kogălniceanu pentru sportivi, elevi, cadre didactice, veterani de război şi nu numai

ro

19 Dec, 2016 00:00 5734 Marime text
Luna decembrie este luna cadourilor şi una dintre cele mai aşteptate perioade ale anului. Este momentul în care iarna îşi intră în drepturi şi perioada în care sărbătorile umplu sufletele tuturor de bucurie. În comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu, sărbătorile de iarnă au fost întotdeauna întâmpinate cu căldură şi festivităţi ample. Administraţia anunţă că tradiţia va continua şi în acest an.
 
Din dorinţa de a aduce un zâmbet pe chipul tuturor localnicilor, primarul comunei, Ancuţa Belu, a avizat, încă de la începutul primei luni de iarnă, darea în folosinţă a 28 de locuinţe tip ANL pentru tot atâtea familii din comună, care aşteptau de mai bine de patru ani ca cererile lor să fie onorate.

Odată îndeplinit acest obiectiv, Ancuţa Belu, alături de echipa sa, a pregătit câteva evenimente de neuitat pentru localnici. Astfel, toate persoanele aflate în situaţii defavorizate cu reşedinţa în comuna Mihail Kogălniceanu vor primi câte un pachet în valoare de aproximativ 45 de lei. Pachetele conţin zahăr, făină, ulei, orez, cozonac şi câte un pui congelat. Administraţia nu a uitat nici preşcolarii şi elevii. Aceştia vor primi peste 1.500 de pachete cu dulciuri.
 
De asemenea, în data de 17 decembrie, la Centrul pentru Tineret din comună a avut loc o festivitate de zile mari. În centrul atenţiei s-au aflat veteranii de război, care au fost premiaţi cu câte 500 de lei. Aceştia au primit şi câte o plachetă, în semn de preţuire. De asemenea, administraţia locală a premiat şi cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.
 
„Aceste cupluri sunt un model pentru noi toţi. 50 de ani de căsnicie sunt o viaţă de om. O viaţă pe care au împărţit-o alături de o persoană. În ziua de astăzi, mulţi tineri se căsătoresc şi se despart după doi-trei ani. Astea nu-s căsnicii. De asta premiem aceşti oameni! Ei sunt exemple vii de căsnicii trainice. De la aceşti oameni trebuie să luăm exemplu”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul Ancuţa Belu.
 
Cuplurile care au împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani de căsnicie au primit câte 500 de lei şi câte o plachetă. Elevii care au obţinut premii la concursuri şi olimpiade şcolare şi au ajuns în faze judeţene, naţionale şi internaţionale, profesorii îndrumători ai acestora, dar şi cadrele didactice pensionare au fost, de asemenea, premiaţi cu bani, în funcţie de rezultatele obţinute.
 
Totodată, pe lista celor răsplătiţi cu premii s-au aflat şi sportivii Clubului Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, care au în palmares mai multe Cupe ale României la Taekwondo WTF. Evoluţiile sportivilor au întrecut toate aşteptările, după ce au devenit campioni în toată Europa, vestea ajungând până dincolo de Balcani. Deoarece medaliile cucerite de sportivi au fost obţinute în urma unei bune pregătiri, care nu s-ar fi realizat fără ajutorul antrenorilor, administraţia a decis să-i premieze cu bani şi pe instructori.
 
În total, pentru organizarea tuturor activităţilor menite a marca sărbătorile de iarnă, au fost alocaţi 20.000 de lei de la bugetul local. Bani folosiţi şi pentru împodobirea bradului de Crăciun, dar şi pentru jocuri de artificii.
 
În altă ordine de idei, autoritatea publică locală a semnat, de curând, un contract cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru asfaltarea a 9,2 kilometri de drum. Proiectul se va derula pe parcursul mai multor ani, în perioada 2017-2019, şi va permite asfaltarea în totalitate a străzilor din satele Piatra şi Palazu Mic, dar şi a străzilor din cartierele mărginaşe din comună. De menţionat că printre drumurile care vor fi asfaltate se află şi artera rutieră ce leagă localitatea Sibioara de Aeroportul Mihail Kogălniceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii